Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Радиатор на парното?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Радиатор на парното?

От доста време го имам проблем, но мисля сега преди зимата да го оправя. Накратко джамовете се запотяват от антифриз. Няма триене с нито една фибро кърпа. Ясно е, че е антифриз. Явно радиаторчето е спукано нещо. Та въпроса ми е. Колко струва един такъв радиатор (в интернета видях някакви от 30 до 80 лева нови) средно и къде се намира точно? Някъде зад жабката ли е? Цялата жабка ли трябва да демонтирам, за да го стигна или бая работи още се демонтират. за да стигна до него и да го сменя?
    Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Използвай търсачката, има подробно описание със снимки.Сваляш жабката, в ляво сваляш един пластмасов капак и ще го видиш.
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Аз преди 3г. съм сложил от 30лв.нямам никакви оплаквания, при смяната ползвах тема от форума със снимки.

Коментар

22 лв китайско, сменях пролетта. Исках да купя по-скъпо ама от магазина ми убиха мерака че само такива имало, защото само те се търсели. Купи си оригиналните пръстенчета само, че трудно се цели размера иначе и може да протече оттам. Аз за 2 пръстенчета дадох 5лв, но поне паснаха от ряз. За смяната ми се видя голям зор да си чупя кръста по праговете да се завирам и я закарах на майстор - 20лв ми взе, ама ме гледаше на кръв като отидох да си я взема.... :D
        Fiat Bravo JTD '99

Коментар

Хахах, това с майстора ми хареса. И на мен ми се е случвало. Та, викате, че не е кой знае колко голямо разглабянето, така ли? Аз и преди съм разглабял жабката, заради едни бушони, ама така и не видях тоя радиатор някъде там... Възможно ли е от друго място да хвърля така антифриз по стъклата, нещо, или радиатора си е отишал... ?Може ли само темата да ми дадете, че съм калпав нещо и не я пиша като хората май да я търся.
          Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

Влез в раздела "Често задавани въпроси...", погледни съдържанието на секцията и ще намериш.

Коментар

И аз поръчах такъв за 30 лева. Те ми казаха, че тия ги взимат, и че са си добри. Само тия пръстени не можах да разбера какви трябват. Старите няма ли да мога да ползвам, че ми викат, ако се стигне до тях, ше измислиме нещо. ;0
              Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

Старите ги хвърляш.16х2.5 мм е размера.
                "Без сърца, сме просто машини"
                Toyota Prius 1.5 Hybrid
                EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Демек какво ми требва още. Рядиаторчето, тия два пръстена 16х2.5м. и какво друго. Някакви оплътнения нещо друго трябва ли. Тия пръстени как да ги обясня в магазина.
                  Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

О-пръстен...

Колега Янков,я преди всичко кажи какво стана с ония електрическите проблеми.С алтернатора и АБ-то.Трябваше тогава да прежалиш 50-60 лв за втора ръка някъв по-читав :DСега по въпроса с радиатора.Сменя се за отрицателно време ,до час ако знаеш какво правиш.Ако не си намерил оная тема ,за която Огито ти казва я намери и разгледай.По нея се справих сам много добре.Пръстените са -гумени О-пръстени за такъв размер, по възможност силиконови едни зелени или къвто цвят имат.Аз го ядох с тях,че имат в наще магаини само от ония червените кутии ,дето са пълни китайски ментета и се наложи да махана месинговите вложки и да сложа по два пръстена на тръба-оригиналния+някъв дет не е точен,но важното е че не е прокапало вече четири години. Хубаво ще е да поизточиш антифриза или ако ни те се занимава, поне един лиген в краката на пасажера и няква изряана пластмасова бутилка да насочва водата от тръбите към него.Или импровизирай както намериш за добре ,да не си наводниш всичко вътре в купето. Там отдолу има една гадмна пластмаса дет отвежда водата,която капе над централата на Еърбега и скрива тръбите.Може да не се сваля,а само мъжката да се зачекне надолу,но ако решиш да я сваляш я държи една гайка ли беше, болт ли ,отдолу м/у улеите за двете тръби набутана назада там .С ръка опипай да не се чудиш защо запира...И да жабката се сваля на шест или осем болта бяха шестограни.И да, последно-два са пръсрените,но си вземи поне 10 със сходни размери пръстена ,ако не намериш точния модел или направо с новто радиаторче в магазина ,че само безхаберници се навъдиха навсякъде.Аз отидох с радиатора и пак не го уцелиха,та камо ли само по размер да го мерят с някъв китайски шублер.Успех!ПП: Тема"Едно"със снимки и подробно описание.Тема "две" по тема едно с допълнения и коментари!Успех!
                    Прикачени файлове
                    Fiat BRAVA 1.6/16v103Hp EL(LPG Lovato)- XII.1997 182А4.000- Аудио система
                    Мразя чалгата повече и от политиците. Поправено.Комунизмът ще отстоява своите основи по един или друг начин.Оправия-няма!

Коментар

До проблема с алтернатора и т.н., проблема си остава. Честно казано мерих на 3 пъти и не презареждаше, белким се е наместило к’вот не е било добре, но ме съмнява. Бе, боята ше го оправи. Днес ми дойде радиатора, за 30 лева, някакъв полски бил - пустиянк, та преди това взех такива пръстени 16х2.5... Нямам представа къде се слагат засега, но на самият радиатор двете дупки, тия пръстени не влизат там. По-големи са. Ако са за там, за жалост се преебах с някви стотинки за тях. А и трябва ли да обезвъдушавам нещо после?
                      Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

Операцията я направих за 3-4 часа, като нито 0 пръстените ми бяха уред, нито гайките, които бяха на радиаторчето, за да стегна планката - превъртаха при сила, та резултата е леко капване през 1 час, но му набутах червен термоустоичив силикон около планката дето капеше, та да побългарим нещата.
                        Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

Working...
                        X