Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как се сваля термостата на Стило 1.9?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как се сваля термостата на Стило 1.9?

Колеги, преди няколко дни реших да набутам термостат от Рено в маркуча, за да не купувам оригинален. Първо се опитах да сваля термостата, за да го изтърбуша, но ударих на камък... Не разбрах как се сваля това чудо, отвих един болт за ключ 13 над маркучите и една гайка за 10 под тях, която беше завита за някаква шпилка минаваща пред една планка на една тръба, която ми се струва че идва от турбото. Но термостата не можах така да го извадя, мърдаше леко напред назад, но не и навън. Оставих го така и си сложих този от рендето в маркуча. Обаче нещо се отсилих много при стягането и скъсах шпилката под маркучите.... Сега на 2 дни наливам по половин литър антифриз... тече от термостата. Кажете моля ви как да го сваля тоя шибан термостат и да си оправя теча, че зимата солена ще ми излезне.

Зареди се с малко повечко търпение и го почвай, въпросната планка държи тръбата от изпускателните колектори към ЕГР клапана, след като я свалиш шпилката отдолу мисля че имаше друг болт. Моя го сменях преди 4 години за това ти говоря по спомен, но си на прав път.
    Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.

Коментар

Точно тази тръба с чудех дали се сваля. Значи тези дни ще го свалям.

Коментар

Working...
      X