Колеги,днес като отидох на работа и като спрях колата и след половин час гледам локвичка антифриз от долу под двигателя.Навеждам се и гледам масления филтър и единия тампон на двигателя намокрени с антифриз и като проследих теча идва някъде по отгоре.Не е водна помпа защото тя е от задна страна на двигателя.като светнах с телефона и видях,че теча идва някъде зад компресора на климатика.Под смукателните колектори и от ляво на щеката за масло дето влиза в двигателя.Дано сте ме разбрали горе долу за къде става въпрос.Чудя се да не е някоя тапа на блока.Търсих по темите и в гугъл снимки ама не намерих.Някой може ли да ми помогне?Има ли на това място тапи?Съмнява ме да е гарнитура на главата.Скоро я сменях,не съм я прегрявал не са твърди маркучите и не пуши от ауспуха.Моля за съвет!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Теч на антифриз от двигателя Брава 1.6
Collapse
X
-
На това място тапа няма.Оказа се че сълзи от гарнитурата на главата.Хем преди няколко месеца я сменях,че ми се беше скъсал ремъка и клапаните се гледаха.Сега някой да ми каже подходяща добавка,която ще ми свърши работа да позакрепя сълзенето до на пролет,когато мисля да я махам.FIAT BRAVA 1.6 16v
Коментар
-
slav4o_vt написа:Метална ли е гарнитурата ? Ремъка как се скъса ?FIAT BRAVA 1.6 16v
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар