Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Теч на антифриз от двигателя Брава 1.6

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Теч на антифриз от двигателя Брава 1.6

Колеги,днес като отидох на работа и като спрях колата и след половин час гледам локвичка антифриз от долу под двигателя.Навеждам се и гледам масления филтър и единия тампон на двигателя намокрени с антифриз и като проследих теча идва някъде по отгоре.Не е водна помпа защото тя е от задна страна на двигателя.като светнах с телефона и видях,че теча идва някъде зад компресора на климатика.Под смукателните колектори и от ляво на щеката за масло дето влиза в двигателя.Дано сте ме разбрали горе долу за къде става въпрос.Чудя се да не е някоя тапа на блока.Търсих по темите и в гугъл снимки ама не намерих.Някой може ли да ми помогне?Има ли на това място тапи?Съмнява ме да е гарнитура на главата.Скоро я сменях,не съм я прегрявал не са твърди маркучите и не пуши от ауспуха.Моля за съвет!
    FIAT BRAVA 1.6 16v

Тапа на блока.сменяш и си готов
    фиат брава 1.9тд 75к 1997г октомври

Коментар

van02 написа:
      Тапа на блока.сменяш и си готов
      Значи да разбирам,че близо до това място има тапа така ли?
      FIAT BRAVA 1.6 16v

Коментар

На това място тапа няма.Оказа се че сълзи от гарнитурата на главата.Хем преди няколко месеца я сменях,че ми се беше скъсал ремъка и клапаните се гледаха.Сега някой да ми каже подходяща добавка,която ще ми свърши работа да позакрепя сълзенето до на пролет,когато мисля да я махам.
        FIAT BRAVA 1.6 16v

Коментар

Метална ли е гарнитурата ? Ремъка как се скъса ?
          FIAT Bravo sx 1.6 16V '97
          FIAT Punto sx 75 '94

Коментар

slav4o_vt написа:
            Метална ли е гарнитурата ? Ремъка как се скъса ?
            Да метална е.Карах с 40 и се чу един странен звук и колата угасна.Оказа се,че ми е блокирала обтяжната ролка и за това.Резултата-осем криви клапана.Ремонта ми излезе 520лв с новите ролки и ремък.Стъргане на глава и 3-те гарнитури + труд
            FIAT BRAVA 1.6 16v

Коментар

Working...
            X