Здравейте , имам особен проблем с колата. Фиат Браво 1.6 16v 98’ Клима. Губи вода пущинята и не мога да я разбера от къде. Дали я пие , изпарява ли се , радиатор ли е спукан.Моля за съвет как да открия проблема. Значи вода/антифриз губи по мое наблюдение само когато е загрята оптимално. Примерно отивам на работа , това онова , прибирам се и на сутринта отварям капака и нивото е паднало с около 500мл. , ако се кара повече ,следователно още ще изгуби. Под колата мокри петна няма , от никъде не тече , не знам какво да гледам вече. Дайте съвет какво да я правя за да разбера точно от къде губи водата и тогава вече да я отведа в сервиз , че съм сигурен ,че така ако я откарам ще почнат да сменят наред всичко докато не излезе проблемната част.Благодаря.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат Браво губи антифриз/вода - възможни причини
Collapse
X
-
Re: Фиат Браво губи антифриз/вода - възможни причини
wintime33 написа:Здравейте , имам особен проблем с колата. Фиат Браво 1.6 16v 98’ Клима. Губи вода пущинята и не мога да я разбера от къде. Дали я пие , изпарява ли се , радиатор ли е спукан.Моля за съвет как да открия проблема. Значи вода/антифриз губи по мое наблюдение само когато е загрята оптимално. Примерно отивам на работа , това онова , прибирам се и на сутринта отварям капака и нивото е паднало с около 500мл. , ако се кара повече ,следователно още ще изгуби. Под колата мокри петна няма , от никъде не тече , не знам какво да гледам вече. Дайте съвет какво да я правя за да разбера точно от къде губи водата и тогава вече да я отведа в сервиз , че съм сигурен ,че така ако я откарам ще почнат да сменят наред всичко докато не излезе проблемната част.Благодаря.ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ
-
Радиотор парно го сменях преди 2-3 месеца , ама пак си цапа прозореца , но минимално. Все пак ще проверя.Пробките са проверени , обезвъздушена е онзи ден , свалях всичко , мих казанчето , гарнитура на термостат смених и т.н.Къде е водната помпа ? Така и не я открих.Водните съединения са проверени при смяната на гарнитурата на термостата.Fiat Bravo 1.6 16V - 98'
Коментар
-
wintime33 написа:Радиотор парно го сменях преди 2-3 месеца , ама пак си цапа прозореца , но минимално. Все пак ще проверя.Пробките са проверени , обезвъздушена е онзи ден , свалях всичко , мих казанчето , гарнитура на термостат смених и т.н.Къде е водната помпа ? Така и не я открих.Водните съединения са проверени при смяната на гарнитурата на термостата.ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар