Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Браво губи антифриз/вода - възможни причини

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат Браво губи антифриз/вода - възможни причини

Здравейте , имам особен проблем с колата. Фиат Браво 1.6 16v 98’ Клима. Губи вода пущинята и не мога да я разбера от къде. Дали я пие , изпарява ли се , радиатор ли е спукан.Моля за съвет как да открия проблема. Значи вода/антифриз губи по мое наблюдение само когато е загрята оптимално. Примерно отивам на работа , това онова , прибирам се и на сутринта отварям капака и нивото е паднало с около 500мл. , ако се кара повече ,следователно още ще изгуби. Под колата мокри петна няма , от никъде не тече , не знам какво да гледам вече. Дайте съвет какво да я правя за да разбера точно от къде губи водата и тогава вече да я отведа в сервиз , че съм сигурен ,че така ако я откарам ще почнат да сменят наред всичко докато не излезе проблемната част.Благодаря.
    Fiat Bravo 1.6 16V - 98'

Re: Фиат Браво губи антифриз/вода - възможни причини

wintime33 написа:
    Здравейте , имам особен проблем с колата. Фиат Браво 1.6 16v 98’ Клима. Губи вода пущинята и не мога да я разбера от къде. Дали я пие , изпарява ли се , радиатор ли е спукан.Моля за съвет как да открия проблема. Значи вода/антифриз губи по мое наблюдение само когато е загрята оптимално. Примерно отивам на работа , това онова , прибирам се и на сутринта отварям капака и нивото е паднало с около 500мл. , ако се кара повече ,следователно още ще изгуби. Под колата мокри петна няма , от никъде не тече , не знам какво да гледам вече. Дайте съвет какво да я правя за да разбера точно от къде губи водата и тогава вече да я отведа в сервиз , че съм сигурен ,че така ако я откарам ще почнат да сменят наред всичко докато не излезе проблемната част.Благодаря.
    Като за начало провери:1. Радиатор парно, като свалиш страничните кори под арматурното табло!2. Провери пробките за обезвъздушаването, има и по радиатора има и от къп купето зад двигателя!3. Водна помпа!4. Термостат. Възможно е да има малка цепнатина по корпуса, която да не можеш да видиш, но би трябвало да е омазнено около него, ако проблема е там!5. Всички водни съединения и скобите им.п.п Според мен ти губи антифриз/вода на студен мотор! Ако по някаква причина има цепнатина в корпуса на термоста, при загрят двигател метала се разширява и теча ще е по-малко! Това е само ако корпуса на термостата съответно е метален, защото нямам спомен какъв е той!
    ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ

Коментар

Радиотор парно го сменях преди 2-3 месеца , ама пак си цапа прозореца , но минимално. Все пак ще проверя.Пробките са проверени , обезвъздушена е онзи ден , свалях всичко , мих казанчето , гарнитура на термостат смених и т.н.Къде е водната помпа ? Така и не я открих.Водните съединения са проверени при смяната на гарнитурата на термостата.
      Fiat Bravo 1.6 16V - 98'

Коментар

wintime33 написа:
        Радиотор парно го сменях преди 2-3 месеца , ама пак си цапа прозореца , но минимално. Все пак ще проверя.Пробките са проверени , обезвъздушена е онзи ден , свалях всичко , мих казанчето , гарнитура на термостат смених и т.н.Къде е водната помпа ? Така и не я открих.Водните съединения са проверени при смяната на гарнитурата на термостата.
        В момента, ще пиша на изуст, понеже не съм сигурен!Сваляш плстмасовите капаци на ангренажа. Би трябвало да я видиш там. Огледай за омазняване.
        ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ

Коментар

Много наизуст пишеш. На тоя измислен двигател помпата му се върти от тея външните ремъци. N на брой.

Коментар

Водната помпа е под хидравличната,с двойна шайба.
            Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
            И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
            .

Коментар

Working...
            X