Здравейте. Преди няколко дни от тръбата която върви от водната помпа протече вода, като стисна маркуча на радиатора и хвърля вода върху изпускателните колектори. Няма как да я закарам дори до майстор и трябва да я свалям аз, но как се сваля.... Трябва ли да се свали водната помпа или се откачва маркуча за водата и мисля че има една планка към тръбата и вече се издърпва от водната помпа? Мисля, че е спукана защото върви точно до изпускателните колектори и от напичането е пробила... Много благодаря предварително. Извинявам се, ако нещо или някъде съм сбъркал.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сваляне на тръба от водна помпа Fiat Punto 1.7 TD
Collapse
X
-
Не, не се сваля водната помпа. Изтегля към лявото колело.Но преди това ще трябва да си осигуриш постранство.Поне при мен номера стана ,като първо майстора сложи новата в. помпа, и тогава вкара тръбата, като самото вкарване , бе с предварително смазване О-пръстена с няква бяла грез, и ми каза че няколко дена може да сълзи, но след това ще спре.Така и стана, на втория ден заспа, тогава сменях ненужно водна помпа, оказа се ,изгнила тапа точно до помпата, което ме подведе при моя първоначален оглед.Fiat palio 1.7td
Коментар
-
Един приятел ми каза, че имало там някъде тапа на блока, и е възможно да е от нея. Но нищо не се знае, все си мисля, че е от тръбата. А след като се освободи от маркуча и планката, просто се изтегля от помпата така ли, не звучи сложно, но самият двигател е толкова приблъскан в този малък кош, че наистина е малко сложно за каквито и да е ремонти. Не е ли малко.... недоразработена тази история?! Как така са го измислили, мажеш О-пръстена и мушкаш във водната помпа?! Италиянска му работа. Мерси, много ще видим какво ще стане, ако случайно някой има какво да добави, няма да откажа още съвети :D
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар