Благодаря на всички за отговорите!,значи студена съм я оглеждал и единственото място на което забелязах,че има котлен камък от теч беше на тръбичката която излиза отзад на главата-маркуча отива в радиаторчето на парното но не се вижда дали има следи от теч по блока,но пробвах друго,вече два дни я карам малко градско 15-25 км. и забелязах,че нивото не е мръднало,стои си на около 3-ри пръста под MIN и не е мръднало,а преди беше -доливам да MAX и за нула време нивото се смъква до сегашното-няма за 2-3 дни ,за седмица и т.н,почти веднага,къде го изхвърля-нямам идея,но съм решил да я карам засега така и да гледам нивото-ако не го променя мисля ,че не е грешка да я карам така.Някой може ли да каже става ли така да се кара
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат Пунто 1.2 V8-60 к.с-губи бързо охладителна течност
Collapse
X
-
Колега, я снимай от много близо капачката на казанчето, така че да се вижда тя, и малко около нея, както и някакви номера и символи, ако има написани. Също така - снимай я от вътрешната страна.От това, което си написал (нова кола, липса на течове, не пуши бяло, маркучите не са твърди, пада бързо до едно ниво и след това спира да пада), по всичко личи, че капачката не държи налягането, което трябва, от което следва и намаляването на течността. Тя просто се изпарява и излиза като пара, за това не виждаш следи от течове. Като падне малко нивото, вече има повече място за изпаренията и не се вдига толкова високо налягане в казанчето, т.е. капачката успява да задържи и вече спира да губи течност.
Коментар
-
огледаи си тръбата на водната Помпа на много лошо място е зад изпускателните колектори и само на канал се виждаче честичко от там насълзява ама не се виждаШофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
-
Колега, ти от зор, че си забравил да го напишеш - го написа 4 пъти! Нема страшно, ние и по веднъж разбираме Ама гле’й са: ако тая кола е проектирана да работи при 1 бар налягане, а на Палиото е 0.7, а също и старата, която е била на Пунтото - също е 0.7 - все ще си имаш един и същи проблем, докато не сложиш такава от 1 бар. Затова ти казвам - покажи ни капачката да я видим.
Коментар
-
:D :D :D Излязло е 4-ри пъти защото сутринта когато го писах бързах за бачкане и нещо запецна-връзката със сървара ли незнам и аз си цъкам...и сега като видях...,тази вечер я огледах на канал и забелязах някакви наличия на зелен котлен камък под масления филтър-над него е тръбата от водната помпа,ще я следя занапред дали ще бута нивото,но като я огледах видях и други гадости-трябва да сменям маншони на каретата Yellow_Flash_Colorz_PDT_21 ,направо ме домързява само от тая мисъл,а снимки ще направя след 2-ва дни .И пак благодаря на всички ви!Не е важно да приказваш много,защото изричаш думи които не трябва.
Важни са мислите и малко слова,но да са точни и правилни.
Коментар
-
todorshalev написа:огледаи си тръбата на водната Помпа на много лошо място е зад изпускателните колектори и само на канал се виждаче честичко от там насълзява ама не се виждаШофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
-
Може би сълзи от няколко места когато загрее,но ми е интересно,че сега си държи нивото без да пада,а когато я долея до MAX го сваля за нула време до сегашното ниво без видим голям теч,мисля да я гледам на канал и когато работи,пък може и да я хвана къде го изхвърля,някой знае ли как мога да пробвам капачката на радиатора дали работи,гледам в Autodata дават налягане 1bar.Не е важно да приказваш много,защото изричаш думи които не трябва.
Важни са мислите и малко слова,но да са точни и правилни.
Коментар
-
Re: Фиат Пунто 1.2 V8-60 к.с-губи бързо охладителна течност
Toni69 написа:Здр. Колеги,значи колата е Пунто 1.2-60 к.с с мотор 188А4000,закупена наскоро,на няколко пъти доливах антифриз и имам навик преди палене да поглеждам -масло-антифриз,тази вечер забелязах,че нивото е паднало точти до MIN,долях до MAX и я запалих,значи колата загрява нормално/стрелката за температурата е по средата/,не прегрява,няма видим теч никъде-нито по двигател,нито в купето-абе никъде,при загрят мотор го форсирам до 4000 оборота-никакъв бял пушек отзад,но гледам,че нивото в казанчето намалява,маслото не е променило цвета си,при изгасяне на мотора изчаквам 10-мин и виждам ,че нивото е намаляло.Навеждаме мисълта за гарнитура и че пуска вода в цилиндъра-но пък не виждам бял пушек???,утре ще я видя изтинала и ще огледам свещите как са /сменени са преди 30 км./Колеги дайте някакви други идеи какво да гледам.
Коментар
-
Toni69 написа::D :D :D Излязло е 4-ри пъти защото сутринта когато го писах бързах за бачкане и нещо запецна-връзката със сървара ли незнам и аз си цъкам...и сега като видях...,тази вечер я огледах на канал и забелязах някакви наличия на зелен котлен камък под масления филтър-над него е тръбата от водната помпа,ще я следя занапред дали ще бута нивото,но като я огледах видях и други гадости-трябва да сменям маншони на каретата Yellow_Flash_Colorz_PDT_21 ,направо ме домързява само от тая мисъл,а снимки ще направя след 2-ва дни .И пак благодаря на всички ви!Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар