Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колата прегря

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колата прегря

Здравейте днес пред блока правих промивка на колата като източих антифриза и налях вода с някакав претарат за промиване. По време на промиването бях затворил капачката на разширителният съд и по едно време температурата се покачи вентилатарат се включи но температурата продалжи да расте.Изгасих колата оставих я да изтине източих всичко и налях само вода запали обезвъздуших температурата нормална и реши да отворя капачката и казанчето започна да се пълни и да изхвърля течноста. Какво може да съм обаркал че стана така май голям проблем си отворих от няма и нищо

Каква е колата? Двигател?
    00' Bravo 105 JTD

Коментар

Re: Колата прегря

мареа 1,8 98г

Коментар

Re: Колата прегря

mitko_b4 написа:
        Здравейте днес пред блока правих промивка на колата като източих антифриза и налях вода с някакав претарат за промиване. По време на промиването бях затворил капачката на разширителният съд и по едно време температурата се покачи вентилатарат се включи но температурата продалжи да расте.Изгасих колата оставих я да изтине източих всичко и налях само вода запали обезвъздуших температурата нормална и реши да отворя капачката и казанчето започна да се пълни и да изхвърля течноста. Какво може да съм обаркал че стана така май голям проблем си отворих от няма и нищо
        Въздуххх...100% не си обезвъздушил добре...щом хвърля през казанчето...някъде остава въздух-->загрява се-->разширява се-->избутва водата-->тя излиза от казанчето...като добавиш, че не е никак добре да слагаш вода...и че тя се изпарява доволно и налягането става още по голямо...не е трудно да гръмнеш някоя връзка...махай водата...слагаш антифриз...обезвъздушаваш добре на запален мотор...и си готов...
        Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
        BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
        BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Да, след вода с препарат и сипан антифриз, ще скапеш по-късно радиаторите.Защо правиш промивка? Със сигурност не си обезвъздушил, направи го и промий мотора с вода, като разкачиш маркучи тук-там. Съжалявам да го кажа, но тази работа се прави от разбиращ, не от лаик.
          Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Сменях термостата и видях че има ражда и реших да я измия.Иначе мисля че е обезвъздушена от тънкото маркъче което е от термостата до казанчето тече вода дали може да е от това че е само с вода при затворена капачка държи нормална темтература на празен ход но отворя ли казанчето и започва да излиза водата

Коментар

Колега, утре сутринта отвори капачката, налей вода до максимума, затвори капачката и не пипай нищо повече, докато не си се самовзривил. Отиди в сервиз и кажи, че искаш да ти сипят антифриз до правилната концентрация, че сега си с вода. Кой ти каза, че там тая капачка се отваря? Или просто искаш да видиш какво е да се изгориш с вряла вода? Ми не е готино, да знаеш. И чети, чети, чети преди да правиш подобни неща. Това е опасно за теб. След като ти държи нормална температура, как изобщо ти хрумна, че трябва да отвориш казанчето? Защо? Мразиш ли се, отмъщаваш ли си за нещо?рЪжда се пише с "ер голям".

Коментар

mitko_b4 написа:
                Сменях термостата и видях че има ражда и реших да я измия.Иначе мисля че е обезвъздушена от тънкото маркъче което е от термостата до казанчето тече вода дали може да е от това че е само с вода при затворена капачка държи нормална темтература на празен ход но отворя ли казанчето и започва да излиза водата
                Ъ, странна работа, сменил си термостата а не си видяла двете пробки на радиатора за обезвъздушаване на на мотора, сам няма да се обезвъздуши и внимавай с пробките че лесно се чупят.
                Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

тези дни ще сипя антифриз и ще видя да я обезвъздуща доно не е станала някоя беля ,че беще стигнала почти до червеният сектор и я изгасих и водата си поизвря

Коментар

mitko_b4 написа:
                    тези дни ще сипя антифриз и ще видя да я обезвъздуща доно не е станала някоя беля ,че беще стигнала почти до червеният сектор и я изгасих и водата си поизвря
                    нищо няма да и е станало...но щом не си успял първия път....по-добре не рискувай да хвърлиш парите за антифриза на вятъра...иди в сервиз няма да вземат много...но поне ще знаят какво правят...
                    Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                    BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                    BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Working...
                    X