Здравейте днес пред блока правих промивка на колата като източих антифриза и налях вода с някакав претарат за промиване. По време на промиването бях затворил капачката на разширителният съд и по едно време температурата се покачи вентилатарат се включи но температурата продалжи да расте.Изгасих колата оставих я да изтине източих всичко и налях само вода запали обезвъздуших температурата нормална и реши да отворя капачката и казанчето започна да се пълни и да изхвърля течноста. Какво може да съм обаркал че стана така май голям проблем си отворих от няма и нищо
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колата прегря
Collapse
X
-
Re: Колата прегря
mitko_b4 написа:Здравейте днес пред блока правих промивка на колата като източих антифриза и налях вода с някакав претарат за промиване. По време на промиването бях затворил капачката на разширителният съд и по едно време температурата се покачи вентилатарат се включи но температурата продалжи да расте.Изгасих колата оставих я да изтине източих всичко и налях само вода запали обезвъздуших температурата нормална и реши да отворя капачката и казанчето започна да се пълни и да изхвърля течноста. Какво може да съм обаркал че стана така май голям проблем си отворих от няма и нищоRenault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
Да, след вода с препарат и сипан антифриз, ще скапеш по-късно радиаторите.Защо правиш промивка? Със сигурност не си обезвъздушил, направи го и промий мотора с вода, като разкачиш маркучи тук-там. Съжалявам да го кажа, но тази работа се прави от разбиращ, не от лаик.Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
-
Сменях термостата и видях че има ражда и реших да я измия.Иначе мисля че е обезвъздушена от тънкото маркъче което е от термостата до казанчето тече вода дали може да е от това че е само с вода при затворена капачка държи нормална темтература на празен ход но отворя ли казанчето и започва да излиза водата
Коментар
-
Колега, утре сутринта отвори капачката, налей вода до максимума, затвори капачката и не пипай нищо повече, докато не си се самовзривил. Отиди в сервиз и кажи, че искаш да ти сипят антифриз до правилната концентрация, че сега си с вода. Кой ти каза, че там тая капачка се отваря? Или просто искаш да видиш какво е да се изгориш с вряла вода? Ми не е готино, да знаеш. И чети, чети, чети преди да правиш подобни неща. Това е опасно за теб. След като ти държи нормална температура, как изобщо ти хрумна, че трябва да отвориш казанчето? Защо? Мразиш ли се, отмъщаваш ли си за нещо?рЪжда се пише с "ер голям".
Коментар
-
mitko_b4 написа:Сменях термостата и видях че има ражда и реших да я измия.Иначе мисля че е обезвъздушена от тънкото маркъче което е от термостата до казанчето тече вода дали може да е от това че е само с вода при затворена капачка държи нормална темтература на празен ход но отворя ли казанчето и започва да излиза водатаКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
mitko_b4 написа:тези дни ще сипя антифриз и ще видя да я обезвъздуща доно не е станала някоя беля ,че беще стигнала почти до червеният сектор и я изгасих и водата си поизвряRenault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар