Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

гасне компресора на климатика при подаване на газ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

гасне компресора на климатика при подаване на газ

Здравейте, колата си духа студено на празен ход и при каране на дълго. В градски компресора непрекъснато ми се гази при подаване на газ(при превключване на предавките) Карах я допълниха я, и ниското и високото налягане са ми били високи, казаха да си измия радиатора. Измих го на водоструйка и препарат проблема си остава.Дайте предложения какво може да е и какво да се прави ?П.С. При много плавно подаване на газ не гасне компресора.
    мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва

Пресостата и провери дали включва перката
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
      Пресостата и провери дали включва перката
      Върти чувам я, не знам дали включва втора степен.Пресостата къде седи и някакъв начин, да го разбера дали работи правилно.
      мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва

Коментар

Не казваш каква е колата, но някои са така направени. Да ти помогнат при рязко ускорение изключват климатика.
        Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

muns61 написа:
          Не казваш каква е колата, но някои са така направени. Да ти помогнат при рязко ускорение изключват климатика.
          Извинявам се браво 1.8 16, колата колкото и да помага не духа студено, освен ако не я галя по педала на газта... като я спра на светофара и започва студеното. В движение на дълго си духа студено, но там нямам корекции с педала на газта .

Коментар

Според документацията това е нормално при подаване на газ изключва компресора за много кратко,за да осигури мощност. И при мен е така Мареа 1,6 16v.

Коментар

kiriluz1 написа:
              Според документацията това е нормално при подаване на газ изключва компресора за много кратко,за да осигури мощност. И при мен е така Мареа 1,6 16v.
              е нека е нормално ама тя не духа студено, все едно не зацепва изобщо компресора после

Коментар

Не го обърквайте колегата, нормално е да спре компресорът само при пълна газ. Иначе не. Той е написал, че трябва едва едва да натиска педала за да не спира компресорът. А това със сигурност не е нормално. Става при много високо налягане, Банков е написал някои от възможностите, ще добавя и препълнена система като възможна причина.

Коментар

ogi28b написа:
                  Не го обърквайте колегата, нормално е да спре компресорът само при пълна газ. Иначе не. Той е написал, че трябва едва едва да натиска педала за да не спира компресорът. А това със сигурност не е нормално. Става при много високо налягане, Банков е написал някои от възможностите, ще добавя и препълнена система като възможна причина.
                  Колко трябва да събира системата и да отида да я източат и заредят на ново, за да съм сигурен, че не е това проблема ?

Коментар

По скоро при рязко подаване на газ.

Коментар

650гр.
                      "Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в дадена стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

Коментар

Re: гасне компресора на климатика при подаване на газ

AthlonXP написа:
                        Здравейте, колата си духа студено на празен ход и при каране на дълго. В градски компресора непрекъснато ми се гази при подаване на газ(при превключване на предавките) Карах я допълниха я, и ниското и високото налягане са ми били високи, казаха да си измия радиатора. Измих го на водоструйка и препарат проблема си остава.Дайте предложения какво може да е и какво да се прави ?П.С. При много плавно подаване на газ не гасне компресора.
                        колега с машина ли ти го допълниха ,защото е възможно и да е презареден климатика.

Коментар

AthlonXP написа:
                          Това трябва да е поведението на компресора ! Не се вкарвай във филми, само ще ти вземат едни пари. Компа на климатика има връзка с компа на инжекциона, и когато подадеш по-рязко газ, компа на инжекцията праща сигнал до компа на климата да изключи копресора до отпадането на необходимоста от голяма мощност. За това на тия коли не се налага да изключваш климатика като изпреваваш, компа си има грижата да се занимава с това. В града ще ти духа добре климатика, ако не се правиш на състезател, щото тогава на компресора не му остав време да поработи.
                          Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

При плавно подаване на газ не би трябвало да изключва.
                            Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
                              AthlonXP написа:
                              Това трябва да е поведението на компресора ! Не се вкарвай във филми, само ще ти вземат едни пари. Компа на климатика има връзка с компа на инжекциона, и когато подадеш по-рязко газ, компа на инжекцията праща сигнал до компа на климата да изключи копресора до отпадането на необходимоста от голяма мощност. За това на тия коли не се налага да изключваш климатика като изпреваваш, компа си има грижата да се занимава с това. В града ще ти духа добре климатика, ако не се правиш на състезател, щото тогава на компресора не му остав време да поработи.
                              Ако е с климатик не с климатроник, което твърде вероятно, там няма комп а се работи по стария начин с налягането.
                              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Working...
                              X