Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвет за радиатор на климатика

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Съвет за радиатор на климатика

Здравейте, Оказа се, че имам проблем с а/с трябва да се смени климатичният радиатор. Сега въпроса ако го взимам 2ра ръка от кой мотор може да е И каква е разумната цена за втора ръкаКолата фиат мареа 2000г. 1,6 Рама ZFA18500000393403Имам въпрос и как се сменя, защото мисля аз да си го сменя/предполагам има тема, но като се прибера ще потърся./Благодаря предварително.
    Fiat Marea 2.4 JTD+
    Fiat Marea 1.6 2000г. + ГИ
    Peugeot 406 2.0hdi - once upon a time
    Renault 19/1.7mi/ - crash

Re: Съвет за радиатор на климатика

zlatarov написа:
    Здравейте, Оказа се, че имам проблем с а/с трябва да се смени климатичният радиатор. Сега въпроса ако го взимам 2ра ръка от кой мотор може да е И каква е разумната цена за втора ръкаКолата фиат мареа 2000г. 1,6 Рама ZFA18500000393403Имам въпрос и как се сменя, защото мисля аз да си го сменя/предполагам има тема, но като се прибера ще потърся./Благодаря предварително.
    Става от брава браво мареа 1.6 16 и едно 1.2 16. За цена втора ръка не знам, според зависи какво се разберете. Трябват ти нови о-пръстени при сглобяването и те трябва да издържат на разяждане от фреона. Продават се и нови универсални радиатори за климатик, може да идеш в някой магазин да видиш за какво става въпрос и да прецениш. Не съм ги виждал просто съм, чел за тях. Ако ти се въже такъв за прилична сума по добре нов. Ако купиш втора ръка, не е гаранция, че няма да издиша, а и трябва да го измиеш, за да не ти вдига налягането климатика и да духа максимално най-студено.
    мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва

Коментар

Има ли значение годината? И има ли значение че моето е климатроник? Сменял съм на др кола и там имаше значение?
      Fiat Marea 2.4 JTD+

Коментар

zlatarov написа:
        Има ли значение годината? И има ли значение че моето е климатроник? Сменял съм на др кола и там имаше значение?
        Съмнявам се, че има значение дали си с климаторник или клима, както и в годините. При 1.2 водния радиатор е 2 вида, иначе климатичния не мисля, че ще има разлика.
        мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва

Коментар

оф купи си нов и ходи на майстор да ти го смени и напълни климатика, сам няма да се оправиш.
          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Що? Не съм с две леви ръце... Ако исках това едва ли щях да пускам тема... Акъл как да си купя нещо ново и как да ида на майстор, за да ми го сменят не искам! Приемам съвети как се демонтира
            Fiat Marea 2.4 JTD+

Коментар

Добре купуваш ВТОРА УПОТРЕБА радиатор който трябва да държи газ на 15 бара и който е най-отпред на колата и не е пропуснал нито едно от камачетата летящи по пътя, а на и насекомите също, ламелите му са смачкани от сто години, със сигурност е корозирал и е потенциален пътник и ще го купиш за 40- 60 лв. при цена за новия около 100лв. После ще го монтираш /не си със леви ръце въпреки че това не е обида, за левичари като мен/ и отиваш да ти го напълнят и се почва ама той изпусука от уплътненията, ама си го монтирал криво, ама упира във водния радиатор, ама е пусукан и ще скъса алуминиевите тръбички и още сто неща дето ще ти писне да слушаш от майсторите, а това дето ти казвам, вземаш нов и здрав радиатор и монтаж с гаранция и си се возиш на хладно и си свиркаш. Да не мислиш че аз бих се хванал да го правя сам, ми не, бих отишал на сервиз, нищо че съм с две леви ръце.
              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Добре така да го кажа, нов радиатор няма да взема трябва да търся некъв китайски боклук и надали ще е по добър от втора ръка. Читава марка радиатор със сигурност е над 150лв(само радиатора) отделно 50лв е смяната и 50, за да го напълня ето ти ги едни 250лв.Така, а ако взема втора ръка вс ще ми стъпи на 80 Очаквам предложение от къде да си взема О-пръстени, които да издържат на фреон и две иглички искам да ги сменя превантивно.
                Fiat Marea 2.4 JTD+

Коментар

Working...
                X