Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вентилатора на Стилото работи постоянно на 2-ра степен.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Вентилатора на Стилото работи постоянно на 2-ра степен.

Колеги, вентилатора остана постоянно да работи на 2-ра степен. ДВГ-то се охлади. Виждам го и на стрелката на таблото. НО, вентилатора не спира.Грешката е "P 0481 Cooling fan 2 Control circuit".Помагайте, моля ви. Опитах с търсачката, но не намирам нищо. Ако някой от вас има успех с нея, или спомен за подобна тема, моля за линкове. В момента съм откачил "-" клемата на АБ и чакам помощ от Вас.Реле...? Къде е? Номера му? От къде да го купя?Благодаря!
    Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
    Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
    Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX

Ако е на кинтакт работенето на вентилатора е заради температурен датчик’ако го прави без контакт виж релетата които са в кутията до АБ ’вади ги едно по едно дакато спре.

Коментар

Благодаря.И без контакт работи постоянно.Червените кубчета също релета ли са?Добавям се:Между червените кубчета има едно черно, то трябва де е реле. Беше топло одеве и аз го вадих, пръсках, но ефект нямаше.Сега, след съвета на колегата почнах да вадя и червените и в комбинация " първото червено с черното", вентилатора спря.Утре ще снимам. Благодаря, колега!
      Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
      Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
      Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX

Коментар

Според грешката е постоянно затворена веригата на 2 степен. Според мен по вероятен проблем е в залепнало реле отколкото в датчик, ама със Стило не съм запознат как стоят работите с токовете когато не си на контакт. Но нищо не пречи в неделя да я ремонтираме
        Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
        Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
        Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

veselin10 написа:
          Според мен по вероятен проблем е в залепнало реле отколкото в датчик, ама със Стило не съм запознат как стоят работите с токовете когато не си на контакт. Но нищо не пречи в неделя да я ремонтираме
          Точно така стоят, както предполагаш. Като не си на контакт, релето не е захранено и няма как да работи, затова остава единственият вариант да е залепнало.

Коментар

От долу на капака над АБ има означени номерата на релетата и означения кое за какво е.
            Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

Working...
            X