Здравейте, миналата седмица сменях пистов ремък. Днес пътувах извън града и пускам климатика и ...................нищо Духа само вентилатор, няма промяна в температурата на въздушната струя при включване на климатика.Спрях и на място да проверя дали има промяна в шума и оборотите на двигателя, но при включван е и изключване на климатика, поне аз, промяна не усетих.Някой да се е сблъсквал с подобен проблем, и ако да, то как го е разрешил?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Климатик Стило JTD не работи след смяна на ремък
Collapse
X
-
Така, климатика все още не работи.Преди да отида да го пълня с фреон реших да проверя компресора и се оказа че проблема е в него. При включване шайбата не зацепва и съответно няма кой да задвижи фреона по системата. За съжаление не успах да разкача буксата която влиза в компресора да проверя дали има захранване. Проверявах бушоните - всичките са ОК.Малко под компресора до радиатоеа има един датчик с букса с три кабека. Единият е плюс и като дам от него на късо към другите два - промяна никаква.Някой да има идея какъв е проблема?Stilo 1.9 JTD 115Hp
Коментар
-
Не съм сигурен че се казва съединител, но става дума че не зацепва вътрешната част на шайбата, която се включва мисля с електромагнит.Ремъка разбира се се върти, но вътрешната част е неподвижна. Въпросът е дали датчика който и близо там до компресора следи за количеството на фреона и да търся там проблема, или някъде има проблем с ел. системата.Stilo 1.9 JTD 115Hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар