Здравейте, Каква е нормалната Т да излиза от духалките при пуснат а/с да кажем всичко на мах т.е. на LO и на 4 степен.Вчера го напълних, но ме съвмнява, че е до горе май моя събира 680 а платих 750 гр., но няма да издребнявам.Колата е мареа 1.6 2000г.Духа студено, но ми се струва, че има още какво да се желае стига днес врче да не е духнал
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
каква е нормалната Т на пуснат климатик.
Collapse
X
-
Да де ясно, но по лесно ще разбера дали е ок ако примерно някой който приема своя за работещ измери и ми каже Аз на предната знам мерили са ми я и вътре в духалките трябваше да духа 6-7градуса, но пти тази не знам.Може и да не са я заредили както трябва даже много е възможноPS при мен за сцепване от студ не може да се говори.Fiat Marea 2.4 JTD+
Fiat Marea 1.6 2000г. + ГИ
Peugeot 406 2.0hdi - once upon a time
Renault 19/1.7mi/ - crash
Коментар
-
Ми то колега и аз съм с мареа 1.8 при мен духа студено ама чак да се сцепим от студ не вярвам не съм я карал на дълги разтояния да тествам климата но на къси от порядака на 10/15км от 30 градуса в купето за около 10,15 минути го сваля на 25 но пак казвам не се кара на големи разтояния да вида на макс до колко ще падне термометара в жегите.Другата седмица мисля да ида до Словения и ще го тествам и ще пиша.Мъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!
Фиат Типо 1.6 i.e некаде около 90 те години
Фиат Мареа 1.8 16v откъм края на 90 те години
Коментар
-
Климатика се тества когато външната температура е под 30 градуса, сега е идеално примерно, и по възможност да е на сянка, не да е 50 градуса вътре, и пластмасите напечени. Палиш колата, пускаш вентилатора на 2-ра степен, пускаш климатика, вдигаш 2000 оборота, и задържаш така. На средните духалки трябва да е около 7 градуса. И преди е имало оплаквания от климатика на браво/брава/мареа. Каквото и да ги правите, така са си. За градско, в най-големите жеги (когато не се влиза в колата), наистина не достига, аз се потя примерно. На други им е добре. На извънградско нямам оплаквания, напротив даже става прекалено студено по моите стандарти .
Коментар
-
Преди малко я тествах Направих една обикола на пуснат климатик и температурата на духалките е 8,5градуса само дето я тествах на 4 степен, а не на 2 ама да кажем е добре Сега дано да няма ядове от към изпускане, че ,,майсторитеFiat Marea 2.4 JTD+
Коментар
-
Моя климатик след профилактика и зареждане миналата година го тествахме с термосонда в духалките и докара някъде към 4 градуса. ако системата е презаредена климатика пак ще прави проблем, ако радиатора отпред е мръсен пак проблем, поленовия филтър също трбява да се подменя.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
На Мултиплата ми капацитета е 650. По спомен, на Бравата ми също беше някъде там.Дали не са ти сложили повечко?Иначе температурата от 8.5 градуса на 4-та степен ми се струва добре. Както каза и Слави, радиатора чистиха ли ти го с водоструйка? Падат едни хубави чернилки от него, които пречат на работата..."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Не, не е чистен радиатора, с-мата може и да е препълнена, защото казаха, че е събрал 750гр.(мен ме съмнява по скоро мамят)Ще сменя и филтъра и може да почистя и радиатора сам да ползвачм ли препарат?Fiat Marea 2.4 JTD+
Коментар
-
A това с почистването на радиатора с пароструйка няма ли да хвърчи вода навсякаде да не се намокри нещо и после да нема палене на дзверо иначе е добра идеята между двата радиатора при мен е пълно с гняс разбирайте умрели насекоми листа боклуци ама е толкова малък процепа че не знам с какво да го почистя не смея да ръчкам там с нищо да не пробия или единия или другия радиатор .Ако има някакъв чалъм споделете .Мъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!
Фиат Типо 1.6 i.e некаде около 90 те години
Фиат Мареа 1.8 16v откъм края на 90 те години
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар