Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Bravo td100 вдига температура при висока скорост и наклон

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Bravo td100 вдига температура при висока скорост и наклон

Преди няколко месеца ми протече тапа на блока, смениха ми я нов антифриз, и сега като се и позатопли времето имам проблеми с охлаждането каквито съм нямал преди. При каране извън градксо или магистрала почва да загрява, най много по баир дори и с 80 90 км, ето показанията на уреда http://alfa.kachi-snimka.info/vij.ph...здушена е системата, преди смяната на антифриза извън града стоеше на зелената стрелка, и най много ми е качвала малко над средата, но като карам по голям баир и на ниска предавка и скорост, а сега има достатъчно въздух да обдухва радиатора но си загрява. Може ли самият антифриз да е менте казаха ми че е на лукойл и бил добър за парати си. И друго ме съмнява за термостат който с водната помпа са сменяни преди 4 години. При спускане по надолнище отива към 75 80 градуса
    Fiat Bravo TD100

И третата възможност е радиатора да е за сваляне и миене
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

или прекалено концентриран антифризпровери го с уред - на колко градуса е и пиши тук.

Коментар

Добре ще проверя първо антифриза на колко градуса е и ще пиша, и аз се съмнявам в него или радиатора, и ще почна от тях първо
        Fiat Bravo TD100

Коментар

кола

Радятор запушен Или гарнитурна ако има поне малко смаска боклуци в антифриза надува ли маркучи
          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Има и друга възможност,грешни показания на температурният датчик.Поне на мен ми се случи това с датчик сменен по-миналата година показваше с 15-20 гр по-малко и на таблото и за екуто(датчика е двоен) при мен .Хванах го че при показание 97гр на компютъра водата/антифриза завира. След смяна с нов нещата заспаха.Другото което беше интересно е че като кача колата на магистралата показанията падаха до 75гр.,заради което сменях термостат и нищо не се промени.Сега си седи на средата и не мърда. Така че виж си и датчика.

Коментар

Температурата на антифриза колкото можах да я премеря е около -35 по късно като поизтине колата пак ще я премеря. Имаси малко кафеви отлагания в казанчето но те са си от както съм купил колата, уреда мисля че точно показва, защото смених и датчика за скоростите на вентилатора и сега е на 88 градуса да включва първа скорост и си е на средата това, взех такъв защото си работеше по принцип на по ниски температури двигателя
              Fiat Bravo TD100

Коментар

Колега, дали намери решение на проблема защото и аз съм със същият проблем

Коментар

Несъм на 100 процента сигурен, но мисля, че я оправих, след няколко дена ще пътувам по надалеко и по магистрала и ще се види със сигурност, но сега я карах на разстояние 35км и неми дига градуси. Измих с маркуч радиаторите, но без да ги махам само ги разделих леко един от друг да не са допряни и пръсках така с вода , също пак обезвъздушавах радиатора имаше въздух малко от едната пробка на радиатора, общо 3-пъти го обезвъздушавах от както ми смениха антифриза, в сервиза които явно не са се постарали. След като ги измих и обезвъздуших, преди седмица вчера вече нямаше въздух в системата и температурата се държи както преди, но пак ще пиша като имам по дълъг преход
                  Fiat Bravo TD100

Коментар

След доста каране по магистрали и извън града нещата са доста по добре, при моето табло стрелката на температурата показва директно всяко изменение на температурата а на коли след 98 година от 80 до 100 градуса стои все на средата. При мен без много зор си стои на 80 градуса горе долу, при голям наклон 4-5 км само нагоре на магистрала след Варна посока обзор ми качи една черта над средата което е около 92 градуса скорост 120км. Мисля че е нормално, все пак и колата не е първа младост, може би след една промивка по качествена съвсем няма на вдига над средата, но засега няма да я пипам.Това е без климатик и 3-ма човека външна темп. 27-28 градуса
                    Fiat Bravo TD100

Коментар

Working...
                    X