Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

колко антифриз или вода побира системата на фиат брава 1,4 V

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

колко антифриз или вода побира системата на фиат брава 1,4 V

кажете колеги с фиати .

2 туби по 4л ще те оправят, към 7л някъде събира по спомен.
    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

В никакъв случай не сипвай вода!После ще страдаш.
      "Без сърца, сме просто машини"
      Toyota Prius 1.5 Hybrid
      EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

M5kov написа:
        Всъщонст в никакъв случай не сипвай само вода или само концентрат
        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
          M5kov написа:
          Аз щот съм мазохист и съм тествал и двете крайности Концентрата става, но не охлажда добре, а водата такова таковата на водната помпа и на радиаторите
          Toyota Prius 1.5 Hybrid
          EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

M5kov написа:
            S_BANKOV написа:
            M5kov написа:
            Аз щот съм мазохист и съм тествал и двете крайности Концентрата става, но не охлажда добре, а водата такова таковата на водната помпа и на радиаторите
            Дам така е. То е хубаво и водата с която разреждаш да е дестилирана, понеже чешмяната прави отлагания като котлен камък във твоята пералня :D
            мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва

Коментар

ще сипя вода и ще покарам около месец с нея.после ще сложа антифриз..ако термостата не отваря ще го пробия и като взема заплата ще го сменя с нов.не вярвам ако карам с пробит термостат месец нещо да се прецака.

Коментар

Не сипвай вода!!!!!!!!!!!!!!!!!!Може да прелееш няколко литра през системата, но недей да палиш колата с водата вътре!Първо ще прецакаш водната помпа, а след нея ще ти рукне радиатора на парното и големият охлаждащ радиатор.
                Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

добре ще сипя антифриз и ще пробия термостата за да не затваря.така мога ли да карам лятото?

Коментар

Можеш, ама няма смисъл.Извади му карантията и си сложи такъв от рено 5 в маркуча, който отива към радиатора. Около 15 лв. му е цената и са с хубаво качество.
                    Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

AthlonXP написа:
                      M5kov написа:
                      S_BANKOV написа:
                      M5kov написа:
                      Дам така е. То е хубаво и водата с която разреждаш да е дестилирана, понеже чешмяната прави отлагания като котлен камък във твоята пералня :D
                      В този случай не може ли просто да бутнеш една супена лъжица "Калгон" и готово.
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                        AthlonXP написа:
                        M5kov написа:
                        S_BANKOV написа:
                        M5kov написа:
                        В този случай не може ли просто да бутнеш една супена лъжица "Калгон" и готово.
                        и пералнята живее по дълго :D трябва да добавяме и омекотител
                        мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва

Коментар

кажете от къде да наливам новия антифриз при смяна? преди година и нещо постъпих така-отвих долния маркуч на радиатора и всичко изтече.после налях новия през отвора с капачката който е на радиатора но нещо не стана както трябва.повиках един арменец продавач на авточасти да помага.той отви маркуча който влиза в изпарителя на газовото и идва от двигателя .понеже изпарителя ми е по високо сложен от капачката на радиатора каза че от там се наливало.кое е правилното място за наливане? става въпрос за фиат брава със газово .

Коментар

h_mihalev написа:
                            кажете от къде да наливам новия антифриз при смяна? преди година и нещо постъпих така-отвих долния маркуч на радиатора и всичко изтече.после налях новия през отвора с капачката който е на радиатора но нещо не стана както трябва.повиках един арменец продавач на авточасти да помага.той отви маркуча който влиза в изпарителя на газовото и идва от двигателя .понеже изпарителя ми е по високо сложен от капачката на радиатора каза че от там се наливало.кое е правилното място за наливане? става въпрос за фиат брава със газово .
                            повечето коли имат пробка на блока за тази работа. Не знам бравотата дали имат, да се изкаже някой експерт.

Коментар

Working...
                            X