От къде влиза въздуха в купето? Имам предвид, влиза през филтъра на купето, но точно от къде идва свежия въздух? Има няма, на мен ми се запотяват стъклата, а дренажите чисти и без вода? Това означава, че попада вода във филтъра на купето, мокри го, плътността му се увеличава и не пропуска въздух свеж в купето. Някъде горе от кутията ли му поема свежия въздух? Или отдолу от оная перка дето се вижда.. Не знам. Май съм забравил как изглеждат нещата и не съм забелязал добре.Така и не се научи коя тема за къде е. Преместена.Модераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въздуха в купето?
Collapse
X
-
Re: Въздуха в купето?
qnkov написа:Има няма, на мен ми се запотяват стъклата, а дренажите чисти и без вода?qnkov написа:Това означава, че попада вода във филтъра на купето, мокри го, плътността му се увеличава и не пропуска въздух свеж в купето.Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
-
Погледна ли , дали наистина е мокър филтъра (тъй наречения поленов) ? Ако не е , може да е блокирала клапата за външен/вътрешен въздух. Изпотяването да не е мазничко? Ако да, значи е антифриз и има проблем с радиаторчето на парното или около него.Бахти , днес за втори път докато пиша и някой ме изпреварва и се дублирамеNissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
Не, клапата беше преебана и я избуших направо и я заврех в дупката. Няма как да мръдне. ;0Мокета на пасажера се мокри по време на дъжд по съвсем друга причина - то си ми тече от предното стъкло. Най-големи проблеми със запотяването имам през зимата и докато вали дъжд и аз съм вътре или повече хора. Ако тече радиатора на парното, то ще хвърга антифриз един вид? Антифриз пък губя и то по съвсем друга причина - предния ми радиатор си сълзи. Няма как да хвана нищо с тия проблеми. И все пак си мисля, че идват проблемите от филтъра. Отдолу под филтъра е оная перка, от там ли идва чистия въздух за към купето или отгоре от към капака на самият филтър идва въздуха? То има логика да е от горе, а не под филтъра... Съмнява ме, че филъра се мокри и няма как да влезе и излезе въздух от колата, затова и се запотяват стъклата.Fiat Bravo 1.8 16V 96'
Коментар
-
А клапата която изкарва въздуха от купето? Намира се дясно, най-отзад в багажника. Има решетцица под капака на стопа, от който се сменят крушките, ако си я запушил или си сложил нещо, вероятно от там е проблема. Аз бях сложил туба с масло там щот пасваше идеално и да видиш как един куп майстори си "хвърлиха дипломите" докато прочетох във форума за нея...Fiat Bravo 1.9 TD100
Коментар
-
qnkov написа:Освен капака на филтъра, да хвана да го уплътня едно хубаво, че да няма начин да влезе вода през него, щом филтъра не диша от капака някъде. К’во за кората в багажника? Дали е мокра ли да пвоеря?Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар