Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въздуха в купето?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въздуха в купето?

От къде влиза въздуха в купето? Имам предвид, влиза през филтъра на купето, но точно от къде идва свежия въздух? Има няма, на мен ми се запотяват стъклата, а дренажите чисти и без вода? Това означава, че попада вода във филтъра на купето, мокри го, плътността му се увеличава и не пропуска въздух свеж в купето. Някъде горе от кутията ли му поема свежия въздух? Или отдолу от оная перка дето се вижда.. Не знам. Май съм забравил как изглеждат нещата и не съм забелязал добре.Така и не се научи коя тема за къде е. Преместена.Модераторски екип на fiat-bg.org
    Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Re: Въздуха в купето?

qnkov написа:
    Има няма, на мен ми се запотяват стъклата, а дренажите чисти и без вода?
    Радиаторчето на парното може да тече. Виж дали не ти е мокър мокета около централната конзола в краката на пасажера.
    qnkov написа:
    Това означава, че попада вода във филтъра на купето, мокри го, плътността му се увеличава и не пропуска въздух свеж в купето.
    Филтъра мокър/влажен ли е? Ако е сух, виж горното
    Alfa 159 SW 2.4 Ti
    Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
    "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Погледна ли , дали наистина е мокър филтъра (тъй наречения поленов) ? Ако не е , може да е блокирала клапата за външен/вътрешен въздух. Изпотяването да не е мазничко? Ако да, значи е антифриз и има проблем с радиаторчето на парното или около него.Бахти , днес за втори път докато пиша и някой ме изпреварва и се дублираме
      Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
      Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
      Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Не, клапата беше преебана и я избуших направо и я заврех в дупката. Няма как да мръдне. ;0Мокета на пасажера се мокри по време на дъжд по съвсем друга причина - то си ми тече от предното стъкло. Най-големи проблеми със запотяването имам през зимата и докато вали дъжд и аз съм вътре или повече хора. Ако тече радиатора на парното, то ще хвърга антифриз един вид? Антифриз пък губя и то по съвсем друга причина - предния ми радиатор си сълзи. Няма как да хвана нищо с тия проблеми. И все пак си мисля, че идват проблемите от филтъра. Отдолу под филтъра е оная перка, от там ли идва чистия въздух за към купето или отгоре от към капака на самият филтър идва въздуха? То има логика да е от горе, а не под филтъра... Съмнява ме, че филъра се мокри и няма как да влезе и излезе въздух от колата, затова и се запотяват стъклата.
        Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

Свежия въздух влиза през оребреното между предните чистачки. Не е директно върху филтъра на купето. Ако ти е мокър филтъра- търси теч над него, проблема е в пластмасата над филтъра.
          Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Я провери кечето под резервната гума
            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Освен капака на филтъра, да хвана да го уплътня едно хубаво, че да няма начин да влезе вода през него, щом филтъра не диша от капака някъде. К’во за кората в багажника? Дали е мокра ли да пвоеря?
              Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

Не кората. Махни резервната гума и пипни кечето под нея.

Коментар

А клапата която изкарва въздуха от купето? Намира се дясно, най-отзад в багажника. Има решетцица под капака на стопа, от който се сменят крушките, ако си я запушил или си сложил нещо, вероятно от там е проблема. Аз бях сложил туба с масло там щот пасваше идеално и да видиш как един куп майстори си "хвърлиха дипломите" докато прочетох във форума за нея...
                  Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

qnkov написа:
                    Освен капака на филтъра, да хвана да го уплътня едно хубаво, че да няма начин да влезе вода през него, щом филтъра не диша от капака някъде. К’во за кората в багажника? Дали е мокра ли да пвоеря?
                    В затворено положение над капака на филтъра и голямата пластмаса трябва да има гумено уплътнение.
                    Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Тая решетка я забелязах, за която говориш. Долу в дясно в багажника... Там си е, нищо не съм сложил върху нея? Да не би вътре нещо да се е напълнило с боклук? До къде води въздухопровода й? Някъде надолу под багажника ли издиша или как?
                      Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

Решетката води между бронята и купето, но е покрита отвън с тънка гума която ка то се замаже с кал от гумите и става като бетонирана.

Коментар

Къде точно е отвора за навън, за да видя да не е запушен?
                          Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

qnkov написа:
                            Къде точно е отвора за навън, за да видя да не е запушен?
                            Между бронята и купето

Коментар

Working...
                            X