Значи проблема е следния,когато карам на дълъг път стрелката на температурата стои между 0 и средата.Парното не е това което трябва да е грее но не до такава степен че да е горещо.В града на малките скорости и в задръстванията започва да вдига температура,стрелката стига до средата на скалата(което за мен трябва винаги да бъде там) вкл. се вентилатора .Относно стрелката го казвам защото колата я имам вече 10г и от както съм я купил си е така ,предполагах че е датчика но вече е сменен с нов- няма промяна .Сменен радиатор че стария протече с нов -няма промяна ,сменен датчик за температура ,трети термостат слагам без промяна ,антифриза не се губи,маслото нито го гори нито се покачва.Вече си мисля за водна помпа че не е оригинална ,да и са износени лопатките че е сменяна 2006г.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ПУНТО 1.2 ,75 к.с на празен ход загрява повече от нормално
Collapse
X
-
kal0yanch40 написа:Водната помпа си е добре, щом не тече. Смени термостата. ПС. Не видях че си го сменил.Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150.
Коментар
-
Ако няма климатик, перката е с една степен и щом се върти, значи няма проблем с нея или датчика. Ама аз като чета обяснението разбирам, че в града загрява нормално, ама няма парно. Все пак човека е написал ",стрелката стига до средата на скалата(което за мен трябва винаги да бъде там) вкл. се вентилатора .". Значи или запушен вътрешен радиатор или въздух в системата.
Коментар
-
Re: ПУНТО 1.2 ,75 к.с на празен ход загрява повече от нормал
swetko написа:Значи проблема е следния,когато карам на дълъг път стрелката на температурата стои между 0 и средата.Парното не е това което трябва да е грее но не до такава степен че да е горещо.В града на малките скорости и в задръстванията започва да вдига температура,стрелката стига до средата на скалата(което за мен трябва винаги да бъде там) вкл. се вентилатора .Относно стрелката го казвам защото колата я имам вече 10г и от както съм я купил си е така ,предполагах че е датчика но вече е сменен с нов- няма промяна .Сменен радиатор че стария протече с нов -няма промяна ,сменен датчик за температура ,трети термостат слагам без промяна ,антифриза не се губи,маслото нито го гори нито се покачва.Вече си мисля за водна помпа че не е оригинална ,да и са износени лопатките че е сменяна 2006г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар