Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Компресора на климатика вие!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Компресора на климатика вие!

Здравейте!Пунтото ми е с климатик но за жалост не работи,заради натрушен радиатор.Тъй като в системата няма фреон, възможно ли е да вие защото работи на сухо?Представа си нямам каква може да е връзката но силно се надявам някой да сподели опита си и да ми помогне. Грешен раздел -> ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org

та той като няма фреон не се включва и да работи,просто ти вие лагера на шайбата най-вероятно

Коментар

Сигурен ли си , че виенето е от него? Свали пистовия ремък и огледай да не е някоя ролка или алтернатор.
      Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
      Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
      Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

свалих ремъка на алтернатора и продължи да вие... защото и аз си мислех че е от него.каква е сумата на тая въпросна ролка на компресора или по добрия вариант е да си взема за 30 лева нов компресор

Коментар

Смени си само лагера.
          207 тиква автомат
          новокромаджия 2.4 печка

Коментар

yshan написа:
            свалих ремъка на алтернатора и продължи да вие... защото и аз си мислех че е от него.каква е сумата на тая въпросна ролка на компресора или по добрия вариант е да си взема за 30 лева нов компресор
            Аз ли нещо не схващам. Свалил си ремъка и продължава да вие. Щом свалиш ремъка алтернатор, хидравлика, климатик не се въртят.
            Fiat Punto`04 1.2 60hp.
            Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
            ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...0%F2%E8%EA+nsk
              punto HGT

Коментар

kal0yanch40 написа:
                yshan написа:
                Аз ли нещо не схващам. Свалил си ремъка и продължава да вие. Щом свалиш ремъка алтернатор, хидравлика, климатик не се въртят.
                Компресора е с двойна ролка.... двигатела-комресора=компресор-динамо
                Прикачени файлове

Коментар

Въпросът ми е колко струва въпросният лагер?????? МОля ми кажете за да знам колко аванс да си взема!

Коментар

За Стилото е 25лв. японски ,предполагам и за Пунтото ще е около тия пари.
                    Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

мерси за отговора

Коментар

И така стихнах до крайна диагноза след случката днес.....От 2 дни много здраво стържеше и виеше "лагера" и си казах, че няма да карам известно време докато взема лагер за да нестане по сериозно да ми опетлае всички ремъци, та после и тях да сменям.Обаче днес като се прибирах от работа, запалих колата и уви.... за пръв път от доста време чух звука на двигателя.след около 200 метра и 2200 оборота на 2-ра скорост, "лагера" отново се чу изкрещя като "котка по време на як бой" нещо изчатка лека и пак спря да вие,но в колата здраво почна да мирише на изгорели ремъци! пуснах аварийни и много спокойно на свободна или на 4-5 скорост с максимум 1000 1100 оборота се прибрах до вкъщи.Преди да изгася колата вдигнах капака, и видях че всички ремъци са си на място и се въртят нормално,БЕЗ една ролка.... обтяжната ролко на пистовият ремък, не се сещам точно, май на ремъка на охлаждането и хидравликата.. стой в най долна точка беше окончателно забила и несе въртеше.Гледах и търсих в интернет цената на ролката,дори в един сайт за всичко и всякакви марки коли гледах писах обтяжна ролка пистов ремък резултат "0"Моля някой да помогне с цена или точно наименование на ролката.Ремък си намерих от 9 до 14 лева струва, но ролка не открих.

Коментар

обтяжна ролка комплект струва около 50лв, на дайко,слагай нова и мирясвай

Коментар

днес я свалих, ремъка също... разглобих я и утре отивам да си взема лагер за 10-тина лева и нов ремък...

Коментар

yshan написа:
                              днес я свалих, ремъка също... разглобих я и утре отивам да си взема лагер за 10-тина лева и нов ремък...
                              ще смениш лагера на ролката ли?
                              Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

Working...
                              X