Добър вечер колеги!Нов сам в форума,туко що се регестрирах тъй като имам проблем с мойто разбито Пунто MK1 1.1!Нямам кой знай колко познания за коли но ще се помъча да ви обясна колкото се може по ясно и точно за проблема ми!Имам множество проблеми с него но вчера ми изкочи нещо доста неприятно и обезпокоително.Между картера и скоростната кутия, одоло , ми тече доста обилно количество охладителна течност(за 5 минути около 2-3 литра)!Оплашиха ме че може да ми се е спукал блока на двигатела.Мисля че се получи след като прегрях колата,тъй като имах лек страничен сблъсък с един нисък каменен довар и мисля че перката спря да ми върти(не сам я тествал още).Много ще съм ви благодарен ако някои може да ми разясни по точно от какво може да е.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Теч на антифриз от двигателя (пунто)
Collapse
X
-
Bane
За 5 минути 2-3 литра, че то за половин час ще е изтекло всичко, което може да изтече... стрелката на водата отиде ли в червеното, как реши че си го прегрял?Да не би от удара да си извадил някой маркуч? То тва не е теч, ами направо си преминава течността.
-
Сигурен съм ,че не е маркуч.Нямам стрелка на водата,понеже съм със S оборудване и нямам нито скала за температурата нищо само една червена лампа.Преди това забелязах че антифриза в казанчето кипи.Най странното е че теча е на много неопределимо място и утре сутринта като стана 1-вата ми работа ще е да снимам мястото и ще кача снимка.И другото което е че тече само при запален двигател когато почне да върти водата.
Коментар
-
Bane
Ако си махнал капачката при загряла кола, нормално да кипне. Как си сигУрен, провери ли? Някоя от тапите да е дала фира?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар