Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Теч на антифриз от двигателя (пунто)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Теч на антифриз от двигателя (пунто)

Добър вечер колеги!Нов сам в форума,туко що се регестрирах тъй като имам проблем с мойто разбито Пунто MK1 1.1!Нямам кой знай колко познания за коли но ще се помъча да ви обясна колкото се може по ясно и точно за проблема ми!Имам множество проблеми с него но вчера ми изкочи нещо доста неприятно и обезпокоително.Между картера и скоростната кутия, одоло , ми тече доста обилно количество охладителна течност(за 5 минути около 2-3 литра)!Оплашиха ме че може да ми се е спукал блока на двигатела.Мисля че се получи след като прегрях колата,тъй като имах лек страничен сблъсък с един нисък каменен довар и мисля че перката спря да ми върти(не сам я тествал още).Много ще съм ви благодарен ако някои може да ми разясни по точно от какво може да е.

За 5 минути 2-3 литра, че то за половин час ще е изтекло всичко, което може да изтече... стрелката на водата отиде ли в червеното, как реши че си го прегрял?Да не би от удара да си извадил някой маркуч? То тва не е теч, ами направо си преминава течността.

Коментар

Сигурен съм ,че не е маркуч.Нямам стрелка на водата,понеже съм със S оборудване и нямам нито скала за температурата нищо само една червена лампа.Преди това забелязах че антифриза в казанчето кипи.Най странното е че теча е на много неопределимо място и утре сутринта като стана 1-вата ми работа ще е да снимам мястото и ще кача снимка.И другото което е че тече само при запален двигател когато почне да върти водата.

Коментар

Ако си махнал капачката при загряла кола, нормално да кипне. Как си сигУрен, провери ли? Някоя от тапите да е дала фира?

Коментар

За кои тапи ми говориш и каде се намират? Теча е на много особенно място.Буквално ми тече 1 вид от скоростната кутия точно на границата между кутията и картера немога да разбера с точност каде е!Утре ще кача снимки.Маркучите ги проверих, не тече от тях!

Коментар

маха се кутията и се сменя тапата на блока,те и без това си гният.успех

Коментар

Working...
            X