Преди време си поръчах масло от немския сайт - Тотал Кварц 5/40.Смених го, но забеляхаз, че гърловината на тубата не беше направено както трябва, а само развиваш капачката и нищо повече - наливаш - обикновена тубичка.Още докато карах с това масло си поръчах още една туба от същото масло.С първото масло минах 12 000км и ми изгори 1,2-1,3 л.Колата тъкмо беше на 2000км след основен ремонт като го налях. Но него го горя стабилно и равромерно до края.Сега карам вече 6000км с масло от втората туба. Тя беше направена ккато е необходимо с допълнителна гърловина. За тези 6 000км мотора е изгорил 200-300гр масло, което е нормално. Преди ремонта също гореше толкова.Мисля повече да не купувам масло от този сайт поради нестабилното качество на маслата, които предлагат.Радвам се, че моторът ми се размина без щети от първото масло.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мнение за масло от немския сайт
Collapse
X
-
Аз също карам с Тотал Кварц - отначало с 10В40, а сега с 5В40 . Поръчвани са от някакви немски сайтове също. Тази марка масло много добре пасва на ЖТД-то- изключително нисък разход на масло спрямо други марки със същия вискозитет. И без Кастрол Магнатек 5В40 - много го гори, повече от нафтата. Yellow_Flash_Colorz_PDT_29Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар