Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избор на моторно масло fiat 1.8

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Избор на моторно масло fiat 1.8

Здравейте хора, зима иде и 10w40 маслото ми се струва гъсто, а и му е време за смяна вече (става дума за Selenia Gold) Набелязал съм си няколко марки и видове, иска ми се да е 5w40
    • CASTROL MAGNATEC 5W40 C3YACCO VX 600 5W40ENI I-SINT MS ALL FUELS 5W-40SELENIA K PURE ENERGY 5W40
    кажете кой е най-добрия вариант от тия, 2 от тях са ACEA C3, което мисля е добре... не ги разбирам много И се извинявам, знам че има много теми... и ако не харесате някое от това препоръчайте синтетика 5w40 и съответно ако има някой колега от форума, който да продава и е сигурно .
    Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v

Разгледах ги всички масла като спесификация, като гледам само селенията има одобрение на фиат и по точно FIAT 9.55535-S2., за другите няма нищо споменато за фиат /ако бъркам се извинявам предварително/ ?Като гледам цените всички масла са около 70-80лв за 5л., може би селенията идва най-скъпо като цена.Аз специално заложих на MOTUL 8100 X-CESS 5W40 по 2 причини:- покрива стандарти на фиат и по точно FIAT 9.55535 - H2/M2/N2- подходящо е за мотори, които се карат на алтернативно гориво - мойта върви и на газ Това е моя избор на масло, отделно че вече се намира и на цена под 80лв.
    punto HGT

Коментар

Благодаря ти. Да ти кажа да прав си това дето си го видял е така, а тия стандарти не ги знам... :D Мислех си и за Motul да ти кажа и това конкретно съм го гледал, но много масла ми се въртят в глава и вече не знам какво да избера :D Мисля, че и на Yacco е за FIAT YACCO VX 600 5W40 - не е реклама просто пише данните на маслото ^^

Коментар

Което и да избереш, стига да не е менте. Най-добро е френското YACCO, но вероятно е и най-скъпо, защото се произвежда само от една рафинерия в света и тя се намира във Франция. Следващите по качество са ENI (Agip) и SELENIA. Не ти препоръчвам да вземаш CASTROL, защото това е маслото с най-много ментета. А дори и да не е менте, CASTROL произвеждат маслата си за Източна Европа в турската си рафинерия. Нямаше да има нищо лошо в това, ако турците не работеха с руски нефт, който е супер некачествен. Базовото масло, което се получава от този нефт, е със слаба устойчивост и губи показателите си за сравнително малък пробег. Румънците също работят с руски нефт, за това не препоръчвам и румънските масла (примерно TOTAL). Нямат нищо общо с CASTROL и TOTAL, които се правят за западния пазар, колкото и да се опитват да ни убеждават в обратното. Сравнявали сме уж еднакви масла TOTAL QUARTZ 9000, но едното докарано от Германия, а другото купено от България. Дори на цвят не са еднакви.
        Dacia Duster 1.6 4WD

Коментар

Мда в линка, който си дал накрая пише FIAT, но не пише кой стандарт покрива, търсих по други сайтове, но никъде няма инфо за фиат, дали го пишат така колкото да го има само като марка незнам ??
          punto HGT

Коментар

Кое е по-важно, да има стандарти за фиат или да е по-високо ACEA? А да прав си май само в този сайт го има..

Коментар

Ако си се спрял на Селения, то няма нужда да е Selenia K Pure Energy , може да е и Selenia K или пък Selenia Star. Selenia Star Pure Energy е за двигатели от най-новите поколения покриващи Евро 4 и нагоре, тоест няма смисъл да плащаш за екология. Selenia и Yacco са двете марки, които можеш да си сигурен,че са абсолютно истински- което от двете да избереш няма да сбъркаш. Недостатъкът при тях е,че ако ти се наложи да си купуваш масло за доливане е малко сложно, защото се продава на много малко места. И все пак дори отново да сложиш масло 10W40 няма да имаш никакви проблеми с паленето или смазването на двигателя през зимата.
              ex. Fiat Marea 1.6 16V
              ex. Lancia Dedra SW 2.0 16V
              Lancia Kappa 2.0 VIS

Коментар

GaTio2 написа:
                Кое е по-важно, да има стандарти за фиат или да е по-високо ACEA? А да прав си май само в този сайт го има..
                Eй младеж, ще дойда да ти нашокам репата, кви селении са те подгонили. Вземай си Аджир Синт или Титан Фюкс и с разликата заведи някоя девойка на кея на Дунава да и сваляш звезди и комари на бутилка вино.
                Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Спрях се на Yacco утре ще кажа има ли разлика, все пак от полусинтетика на синтетика знам ли

Коментар

От всичките масла които си изброил взимай Yacco-то пробвал съм го една зима на моята кола след няколко дена отново ще съм със него за зимния сезон,разликата във студения старт е осезаема.Другото което е винаги едно синтетично е по добро от която и да е полусинтетика,сложиш ли Yacco-то VX600 5W40 и при положение че нямаш драми със разхода на масло направо ще забравиш за смотания Голд на Селения.Цената му по спомен е около 72лв. за 5 литра,може да си поръчаш и по малко естественно зависи колко ти събира колата. http://www.yacco-bulgaria.com/ ето ти го и сайта им може и да си го поръчаш,и другото много важно нещо е че това е официалния вносител и гарантирано е че маслото ти ще е истиско.
                    АlfaRomeo 146 1.4 16V TS.

Коментар

Аз също препоръчвам YACCO. Лично ползвам този вариант, а дали се "погажда" с FIAT-ите - разгледайте добре снимката на тубата ми:
                      FIAT Idea 1.9 Multijet 2004 г.
                      FIAT Tipo 1.4i.e. 1995 г. - предишен. Служи вярно над 9 години!

Коментар

Купих Yacco VX 600 от колега във форума + филтър на MANN, разлика не знам, в работата не мога да намеря, не мога да кажа, че е по-тих двигателя. Като запаля, по-бързо изгасва лампата за маслото и сякаш по-лесно пали на газ, на бензин не съм пробвал. А за VX 1000 определено е по-добро, но цената му е 35лева отгоре, за другия път, може него да избера, така и не го бях видял това масло никъде. А със Selenia Gold-a ми се наложи да долея малко към 200-300грама на 5000км някъде не знам предполагам е нормално, сега ще видим с Yacco-то

Коментар

Много добър избор, колега ! Имаш моите поздравления ! Разликата ще я усетиш, като стане студено. Много по-леко въртене на стартера и по-бързо изгасяне на лампата за маслото при палене. Основното износване на двигателя е при стартиране, когато работи на сухо триене. Хубавите масло и маслен филтър облекчават много този процес. А италианките имат двигатели с характер-пъргави, но си искат внимание при обслужване.
                          Dacia Duster 1.6 4WD

Коментар

Working...
                          X