Здравейте.Искам да питам някой тука на ТИ с джантите. Проблема е следния:Махам джанти 15 цола 6j ET38 и слагам 7J ET38 и се оказа, че тази джанта, която съм сложил 7J се търка в маркуча на спирачката. Гумите са 195/45/15 и са на 1 пръст от амортисьора , ако сложа гуми на 50/55 височина най вероятно ще се трие, та въпроса ми е, да преправя малко маркуча на спирачките да го прибера на вътре или да търся джанта с по малко ЕТ да излиза малко повече ?колата е пунто mk2
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за джанти и размери
Collapse
X
-
Потърси джанта, която е по-изнесена навън. С по-малко ЕТ. Това ЕТ 37-38 е подходящо за 6-инчови джанти за коли като твоята и моята. Ти си сложил 1 инч по-широка, но понеже ЕТ се запазва - то половината допълнителна ширина от един инч (около 12-13 мм) отива наввътре към маркуча за спирачките. За да запазиш същото отстояние от вътрешния ръб на джантата до маркуча като на оригиналната джанта, която е била 6 инча / 38 мм - би трябвало да търсиш джанта, която е изнесена по-наъвн с толкова милиметри, колкото добавяш от всяка страна. В случая - добавяш 1 инч - по 13 мм отвътре и отвън. Значи трябва да търсиш джанта с ЕТ не повече от 25-26. ННадявам се, че ме разбра. Джантите не са консумативи, но подобни теми е по-добре да се обсъждат там, при гумите, затова местя темата в раздел Консумативи. Погледни и важните теми в него, има една с размерите на джантите, която ще ти помогне при избора.
Коментар
-
r_nikolov написа:Искам да попитам понеже в един сервиз ми казаха че на Пунто е само един размер и всички други видове размери не пасват 165/65/14. вярно ли е?punto HGT
Коментар
-
didich написа:r_nikolov написа:Искам да попитам понеже в един сервиз ми казаха че на Пунто е само един размер и всички други видове размери не пасват 165/65/14. вярно ли е?
Коментар
-
r_nikolov написа:Става дума за Пунто 99г. 1.1; 55 кончетаpunto HGT
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар