Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Браво 1.6 16в-смяна на хидравлично масло

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат Браво 1.6 16в-смяна на хидравлично масло

Колеги искам да попитам.Ще сменям хидравличното масло и незнам какво масло да ползвам.Моля за няколко препоръки.

Re: Фиат Браво 1.6 16в-смяна на хидравлично масло

thenew16v написа:
    Колеги искам да попитам.Ще сменям хидравличното масло и незнам какво масло да ползвам.Моля за няколко препоръки.
    Здравей, колега! Маслото за хидравликата трябва да отговаря на стандарта Dexron II D- червено е на цвят и се води за автоматични скоростни кутии, тоест не се шашкай, когато колегите ти дадат масло за автоматик. Примерно може използваш Tutela GI/A. 1л ще бъде достатъчен.
    ex. Fiat Marea 1.6 16V
    ex. Lancia Dedra SW 2.0 16V
    Lancia Kappa 2.0 VIS

Коментар

Колега чувал съм , че при смяна на хидравличното масло има риск да протече хидравличната рейка , не знам колко е вярно ......... но си имай едно на ум.
      Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
      Ex.Bravo 1997 1.8 GT

Коментар

Колеги и друго ми казаха,че се гледало какъв цвят е капачката на казанчето.Такъв цвят масло се слагало.В случея при мен е черна и имало масло зеленикаво черно.

Коментар

Re: Фиат Браво 1.6 16в-смяна на хидравлично масло

packo84 написа:
          thenew16v написа:
          Здравей, колега! Маслото за хидравликата трябва да отговаря на стандарта Dexron II D- червено е на цвят и се води за автоматични скоростни кутии, тоест не се шашкай, когато колегите ти дадат масло за автоматик. Примерно може използваш Tutela GI/A. 1л ще бъде достатъчен.
          Или си вземи АТФ ІІ и готово, маслото ти е червено, никакви капачки не се гледат.
          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Working...
          X