Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Champion RC10YCC срещу NGK RBKR6EKS

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Champion RC10YCC срещу NGK RBKR6EKS

Младежи кой от двете да избера, искам мнения от опит.Мойте са останали с електроди тънки като косъм, карам на газ/ бензинМоля за бързи отговори че трябва да се пазарувапп Ако Мод екипа прецени да премести темата в р-л Консумативи, просто не съм сигурен къде да я сложа.
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Щом караш предимно на гас-BKR5EZ на NGK и регулирай GAP на 0,9.
    Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
    ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

Хм, интересно за твоя мотор еднополюсните свещи ги дават BKR5EZ, а двуполюсните BKR6EKC, учудването ми идва в това, че ги дават с различни топлинни числа, все си мисля, че топлинното число, което е зададено от производителя е само едно и то е 6 /ще го проверя по късно в аутодатата, че не съм 100% сигурен/, то като гледам и за моя мотор е същото дадено /гледам каталога на AXM-AUTО/, при всички случаи ако избереш НЖК и производителя ти е дал топлинно число на свещите 6, то аз специално не бих си купил еднополюсните BKR5EZ, а другите BKR6EKC.И аз съм пред тая дилема за свещите, но се чудя дали да взимам иридиеви, но това ще стане като дойде малко излишен лев п.п. от завода май мотора излиза с НЖК, така че бих заложил на него, шампиона не го знам
      punto HGT

Коментар

NGK, двуполюсни.
        "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
        Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
        Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Synthy написа:
          NGK, двуполюсни.
          Такива сложих по 9.80лв. бройката. При официалния представител на Шампион ми казаха че отдавна не внасят такива, така че си правете сметката, а едва ли са ме излъгали.

Коментар

Когато колата е с ГИ, не трябва ли свещите да са еднополюсни?
            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

S_BANKOV написа:
              Такива сложих по 9.80лв. бройката. При официалния представител на Шампион ми казаха че отдавна не внасят такива, така че си правете сметката, а едва ли са ме излъгали.
              Шампиона RC10YCC си ги има свободно в продажба на под 4лв/бр клиентско snake , на Капата по рама си излизат 2-полюсни свещи и с такива си карам вече 6-та година на газ.Така че това не е някакъв критерий!
              LANCIA DELTA II 1.6ie 75HP 835C1.000
              LANCIA KAPPA 2.0 20V 838A1.000-ex
              LANCIA DEDRA 1.8 105hp 835A2.046-ex
              Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 215hp
              Grande Punto 1.2 LPG

Коментар

Има едни момчета в Пловдив, които се ползват с добро реноме: http://www.megael-bg.com/ . От тях съм чувал, че караш ли на газ, забравяш за двуполюсните свещи.

Коментар

snake написа:
                  Има едни момчета в Пловдив, които се ползват с добро реноме: http://www.megael-bg.com/ . От тях съм чувал, че караш ли на газ, забравяш за двуполюсните свещи.
                  Дългогодишната ми практика ме е убедила че по-добро от това което си излиза по рамата за даден автомобил за свещи-няма-независимо на какво се кара!Единственото изключение са вариантите Iridium и Platinum,но там и цените са други...И тук изобщо не сезирам "самоволното" си решаване-ще сложа 2,3 или 4-електродни свещи-кой каквото му скимне...пп.И винаги съм се забавлявал искрено с изразите от рода: "купи си свещи специално за газ" :D
                  Grande Punto 1.2 LPG

Коментар

Е, аз казвам какво съм чул от хора, които наистина имат добро реноме в областта на газовите уредби. А свещи специално за газ - не съм специалист, но не ми звучи никак смешно. Бензин и газ не се палят по един и същи начин.

Коментар

http://www.ngksparkplugs.com/product...lpg-laserline/
                      Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

niko09 написа:
                        http://www.ngksparkplugs.com/products/spark_plugs/iridiumix.asphttp://www.ngk.de/en/sales/products-and-assortments/spark-plugs/lpg-laserline/
                        И...? Дай коментар-просто да изровим нещо от даден каталог или нета е лесно :D Оправдай по някакъв начин това което си пуснал за газта-цена 45лв/бр :D Смея да твърдя че Иридиум на цена 2 пъти по-евтина по-нищо не се различава от LPG-то,а както казах-това което си излиза по рамата е напълно достатъчно за перфектна работа на и на газ и на бензин...Всичко е т.н.маркетинг...пп.В момента съм над 50К със свещи NGK 2-полюсни-тези които си излизат по рамата,като тези километри са 99% на газ и продължават да си работят перфектно!Изводите са за тези които умеят да мислят !
                        Grande Punto 1.2 LPG

Коментар

Re: Champion RC10YCC срещу NGK RBKR6EKS

S_BANKOV написа:
                          Младежи кой от двете да избера, искам мнения от опит.Мойте са останали с електроди тънки като косъм, карам на газ/ бензинМоля за бързи отговори че трябва да се пазарувапп Ако Мод екипа прецени да премести темата в р-л Консумативи, просто не съм сигурен къде да я сложа.
                          Които са истински. По-голям е шанса NGK да са истински, аз не бих взел шампион от тук. След 40000 км със шампион от Германия откарах 1000 км с такива от тук и единия електрод се стопи. Бравото го продадох с NGK на 1000-2000 км, едно полюсни, вървеше безумно, с тях направо освирепя - като истински фиат.
                          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Подкрепям твърдението на митака, че най-добре за колата е това, което са казали от завода, без значение какво е горивото. А ако някой толкова иска да направи нещо хубаво за двигателя, да сложи "плазмени свещи" Ако може да си ги изработи и захрани след това, разбира се Yellow_Flash_Colorz_PDT_02
                            "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                            Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                            Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Synthy написа:
                              Подкрепям твърдението на митака, че най-добре за колата е това, което са казали от завода, без значение какво е горивото. А ако някой толкова иска да направи нещо хубаво за двигателя, да сложи "плазмени свещи" Ако може да си ги изработи и захрани след това, разбира се Yellow_Flash_Colorz_PDT_02
                              Не забравяй че живеем в България, страната на неограничените възможности да правим простотии.

Коментар

Working...
                              X