Лети джанти и български пътища и без резервна гума - Да бе да.В интерес на истината до сега не ми се е случвало да сменям гума по време на път, обаче се сещам как веднъж Жоро Рамщайна от Пловдив ме събуди една сутрин рано да нося патерица на изхода на София че Ники с мареята беше влязал в една дупка и беше рязнал и двете леви гуми.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Имате ли резервна гума в колата?
Collapse
X
-
Резервната ще потрябва точно когато я няма Може с години да си я возиш и да не я ползваш, ама свалиш ли я, каръка винаги ще те догони :DСлагай бутилката на мястото на гумата, понеже тя е статична, а резервната може и в коленете си да я сложиш като ти пречи в багажника, изобщо не се чуди."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Aко караш градско - махай смело.Ако излизаш навън - аз никога не бих си позволил този лукс.Иначе съм сменял спукана гума по време на път около десетина пъти. Обаче аз карам доста по кофти пътища.== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
BO написа:Аз не мога да разбера едно - какво като гумата си стои в багажника? Тази кола всеки ден ли се кара претъпкана с багаж, че гумата изключително много да пречи?Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Абе не е баш така, за резервната гума. Имам зад гърба си 15 г. стаж като шофьор и никога не бях пукал. До скоро обаче.Тръгнах за риба и баш когато не трябва на един завой се пръсна задна дясна. Никога не бих го предположил. Та на 33г. за сефте сменях гума на пътя сам Добре, че имах резервна и излета се реализира.П.С. Вярно, че автомобила беше на тъста ми в случая, но няма голямо значение за пръскането на гумата. Като е писано ще ти се случи."Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
-
Аз не виждам никаква драма в този случай ако гумата просто си стои в багажника.Не ми се вярва при пълна кола, да не може да се намести гумата някъде.А и искам да те видя как със спукана гума изпадаш на място без обхват на телефона, дъжд като из ведро и ти по неясна много причина си без гума.Аз съм изпадал в тази ситуация, не точно заради гума, ама като си в тази позиция ще ти трябват не зъби, ами надежда. Има коли, които нямат място за резервна гума, ако това може да те успокои. Ама са малко по-подготвени за такава ситуация.Няма проблем да си караш с 8 сантиметра по-ниска гума. Просто де не я слага на предната ос, за да не се товари излишно диференциала.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:Няма проблем да си караш с 8 сантиметра по-ниска гума. Просто де не я слага на предната ос, за да не се товари диференциала.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Винаги колите които съм притежавал или карал са имали резервна гума,било то с размера на оригиналните или патерица.Доста пъти ме е спасявала резервната - и в градски условия и в извънградски.Даже като се замисля,5-6 пъти ми се е налагало да сменям в града,а извън града само един път.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
Според мен е неразумно да се кара без резервна гума, да не говорим, че май и е забранено доколкото си спомням (съвсем друг въпрос)."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
В нашата каляска не е предвидено да има каквато и да било резервна гума, та в началото ми беше терсене, но се свиква. Има комплект за ремонт, който включва компресорче и бутилка с гел за запушване. Признавам, че с резервна гума си е по-спокойно, но пък иначе, как ще изживеем емоциите от скъсана гума в дън горите тилилейски и тръчкане до близкото село за помощ. Те са безценнипреди - TIPO
сега - VOLVO XC60
Коментар
-
А замислял ли си се като сложиш бутилката на мястото на гумата и в един прекрасен кален ден спукаш гума и ти се наложи да прибереш тази гума в багажника. Тогава става много интересно-кално Помисли за някакъв друг модел бутилка, в момента има всякакви, не е нужно да е голяма, газ има навсякъде. П.С. Аз никога няма да си хвърля резервната гума да се премята в багажника. Ако има калъф за нея и място където да се хване здраво и да не мърда... съм съгласен. В момента резервната ми гума е с размер 185-55-17 и никак няма да ми е приятно ако ми се стовари на главата.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар