Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Имате ли резервна гума в колата?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Имате ли резервна гума в колата?

Мисля да сложа ГИ на астрата, с бутилка на мястото на резервната гума. И се чудя дали мога да карам изобщо без резервна, защото багажникът не е голям. Има пространство, но в дълбочина. Ако държа и резервна гума в него, ще стане трудно да събирам каквито и да е по-високи товари.За толкова години стаж зад волана не ми се е случвало да спукам гума така, че да не мога да я напомпя и да измина няколко километра с нея. Затова ми хрумна да пусна тази анкета. Ами това е, благодаря за отговорите.
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

То и на мен веднъж ми потрябва и както бях в нищото до една гора се радвам че имах патерица. То освен да я има човек е хубаво и да я проверява от време на време да не се окаже като потрябва че е спаднала.
    Фиат Крома 1.9 16v+
    Фиат Браво 1.6 16v
    Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Искаш да те окуражим да караш без резервна гума? Ми карай, не ми пречи.Аз лично карам с патерица, удобно разположена вертикално в дясната част на багажника.
      Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Гласувах с "Да - патерица", като в допълнение ще кажа, че до момента никога не ми се е налагало да я ползвам. Използвам колата за над 90 % градско. Ако я ползвам само градско, както е сега, вадя резервната гума без да се замислям, ако този въпрос стои пред мен.

Коментар

muns61 написа:
          Искаш да те окуражим да караш без резервна гума? Ми карай, не ми пречи.Аз лично карам с патерица, удобно разположена вертикално в дясната част на багажника.
          Не искам да ме окуражавате. Събирам статистически данни, от които да си направя съответните изводи. А в багажника на астра седан НЕ може да се събере вертикално каквато и да е патерица с подходящ размер. В опелския форум ме съветват да разположа вертикално патерица от VW Polo, която е с диаметър 8 см. по-малък от нормалния?! Ами то по-добре без нея - на една равнина й трябват 3 точки, а четвърта гума с прекалено нестандартен размер просто става излишна .

Коментар

Имам стандартна гума 15-ка с прекрасен грайфер и алуминиева джанта! Просто скоро ми се наложи да карам с патерицата... п.п. установих, че с дългите болтове на зимните гуми - само дето съм разкарвал патерицата - щях да го ям големия...п.п.2 - дано не си карък...п.п. 3 продавам патерица 15-ка - 25 лева
            Fiat Punto 1.1-Синята птица
            Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
            Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Защо трябва да е на мястото на резервната гума? Има и малки бутилки- 30л. примерно. При монтаж на правилното място има достатъчно място в багажника.
              Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

А какво ти пречи патерицата когато е хоризонтално? От как съм с мареята (от 200 съм с патерица която се "разхожда" в багажника. Наложи ли ми се да сложа нещо по обемно я свалям от колата или я прехвърлям на пасажерската седалка.
                FIAT FORUM BULGARIA
                Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Кола

Моята гума е на задната врата и бутилката за газ е над задния калник 27 лта е вдигнах да може да си вдигам задния капак Иначе вярно на новия Opel Corsa LPG ecoFLEX е на мястото на гумата Ще си носиш флакон за спукана гума дано не става де Виж отстрани няма ли да стане
                  КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                  Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                  http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: Кола

kluchar написа:
                    ...Ще си носиш флакон за спукана гума
                    Днес видях такъв в Лидл. Интересно ми е дали някой е ползвал такъв спрей и дали наистина може да залепи дупка до 3 мм? А иначе по другите въпроси: мислил съм и за бутилка в багажника, както и за това резервната гума просто да си стои легнала в багажника. Възможно е да избера и някой от тези варианти, но все пак продължава да ми е интересно колко хора реално са монтирали резервна гума. Аз НЕ съм - никога, поне откакто карам с безкамерни гуми, т.е. от 15 години. Не съм пукал гума на пътя, а няколко пъти съм намирал забит пирон в някоя от гумите, но без гумата да е спаднала драстично.

Коментар

За една година 2 пъти спуках гума. Единия път в хотел в планината, пристигнах късно, станах на другия ден и сменях гума. Другия път пак след престой си беше на земята. Не бих карал без резервна гума, абсурд. За 10тина години съм пукал около 4-5 пъти поне.
                      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                      Fiat Bravo'97 1,6 16v
                      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Три пъти съм ползвал "патерицата" - два пирона (200, изпускащ винтил (2012) и неизвестна причина (2013).
                        Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Никога не бих карал без резервна гума, освен в някакви черезвичайни ситуации.

Коментар

То проблема не е толкова в пирон,клечка или нещо дребно, проблема е ако разкъсаш гумата в някоя огромна дупка, изкривиш джантата така че да изпуска и нещо от тоя сорт. Тогава спрейове не помагат.
                            Фиат Крома 1.9 16v+
                            Фиат Браво 1.6 16v
                            Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Working...
                            X