Колата ми е Мареа 1.6 16в 1998 г. и се кара само на бензин. Обикновенно сипвам 95, но наскоро се възползвах от някаква промоция и допълних резервоара с около 30 л от споменатия бензин. Резултатът - вечно леко нестабилният празен ход се оправи а колата набира осезаемо по бързо. Въпросът ми е има ли някаква опаснст за двигателя или за бензиновата помпа при каране само с този бензин или е по добре да го смесвам с по нисък октан.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Относно бензина 100 октана на Шел
Collapse
X
-
Аз погрешка сипах 7 литра от този дизел, понеже не обърнах внимание на коя колонка спирам :DМоже и да си въобразявам, но всякаш по-леко набираше при 1-2-3 скорост.Обаче като видях цената ~2.79 ме преяде :DПри заредени 20 лв. разликата в количеството е ~0.6 литра, което хич не е малко, пък ако ще да лети.Та относно бензина, колега, щом ти харесва как работи колата и не те бърка цената - сипвай, няма ядове."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
40 дни по късно наистина ми се струва че вървежа си е същия/т.е сега не ми се струва , че набира по- бързо/. Явно и свикнах и не ми прави впечатление, но празния ход си остана стабилен в сравнение с периода когато карах с 95.Fiat Marea 1,6 16V 1998
Lancia Y 1.2 8v 1997
Fiat Tempra 1.6 1991
Коментар
-
nikolay nikolov написа:40 дни по късно наистина ми се струва че вървежа си е същия/т.е сега не ми се струва , че набира по- бързо/. Явно и свикнах и не ми прави впечатление, но празния ход си остана стабилен в сравнение с периода когато карах с 95.Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар