Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Антифриз от "Метро"?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

pakumba написа:
    защо си мислиш така за ментето? всеки може всичко да напише на един етикет
    В моя пост съм го написал. Защото се продава в еднолитрови цилиндрични метални опаковки, подобни като на бирата "Каменица" - кутийка! Със сигурност тази опаковка струва доста повече от съдържанието и менте.. а и някой едва ли би си направил труда.Но PEACE вече, всеки да налива това което си иска! Питат ни, ние отговаряме,... тосол-мосол, кой каквото иска нали!?!
    SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

maiden написа:
      Съдържа - гликоли (най-често етиленгликол), смазващи съставки, антикорозионни съставки, противозапенващи. Последните 3 понякога липсват, но дори и тогава не е чак толкова фатално, пак е по-добре отколкото да се кара с вода. Аз лично по-често съм виждал менте дестилирана вода, отколкото менте антифриз. Най-лесно се познава с мултицет трябва да има безкрайно голямо съпротивление, а повечето имат йонизация и са проводими, значи не са дестилирани
      много правилно, колега. мога само да добавя, че е не е излично да се добави малко глицерин към антифриза. аз лично така мисля да направя, че да не ми продадат чиста водичка и да има бум- глицерина замръзва ако не се лъжа на -72 и е леко мазен така че далаверата е пълна.
      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Sandeto написа:
        Някой има ли мнение/чувал/знае за идеята 1-2-3 дена преди цялостна смяна на антифриза да се сипва 5-6 супени лъжици Калгон разтворени предварително във водичка... преборвал котления камък ако има такъв...
        Ако колата е карана само с антифриз или дестилирана вода няма от къде да дойде този котлен камък. А до колкото съм запознат с действието на калгона - той не смъква котления камък, а смесен с праха за пране омекотява водата т.е. предпазва от натрупване на варовик.
        FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
        ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC

Коментар

А някой някакви отзиви за антифриза Приста?
          N.Y. State of Mind

Коментар

sachma написа:
            А някой някакви отзиви за антифриза Приста?
            От 1 година карам с антифриз "Приста" - засега не съм забелязал нещо странно.Дори питах в един магазин колко струва "Парафлу" и продавачът ми вика - "Много е скъп, вземи си български, Приста, същата работа върши и не е по-лош". А в този магазин дори не продаваха Приста, така че мисля да не ме е изгъбаркал търговеца
            Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.

Коментар

ако антифриза не е качествен за 1-2 години няма да създаде проблемно с натрупване на времето ще се появят проблемииначе против замръзване - всички вършат работа
              2015 Renault Megane Expression GT
              2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
              Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Днес си купих антифриз "PARAFLU" от VANTOTRADE София - 10.91 лева/1литър концентрат.Но не е в метални кутийки, а в пластмасови тубички - едва ли има някакво значение според мен :D .
                BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
                Среден разход на газ

Коментар

masterkar написа:
                  10.91 лева/1литър концентрат :D .
                  Скъпо е поне за мен - системата 6-7 литра ли събираше - поне 30-40 лева - че то доближава цената за смяна на масло бе хора - баш пък антифриза айде да не ми е толкова марков - няма нужда.
                  Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                  http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

niko_ymn написа:
                    masterkar написа:
                    10.91 лева/1литър концентрат :D .
                    Скъпо е поне за мен - системата 6-7 литра ли събираше - поне 30-40 лева - че то доближава цената за смяна на масло бе хора - баш пък антифриза айде да не ми е толкова марков - няма нужда.
                    И аз така мисля.При положение че на Приста е 19лв 4 л.
                    N.Y. State of Mind

Коментар

Е да малко по-скъпо е /4 литра антифриз "PARAFLU" 44лв +4 литра дестилирана вода 4лв=48 лева/, но това е оригиналния антифриз за нашите коли! AUTODATA - FIAT Brava=7литра - но да имам да си доливам ако се наложи.Давам го само като инфо защото половин ден си играх да търся PARAFLU чрез мрежата и никъде другаде не намерих да се предлага такъв в София. А иначе всеки си преценява:Цитат "За съжаление не предлагаме антифриз PARAFLU,но можем да Ви предложим антифриз на Приста,Castrol и Mobil в разфасовки от по 1 литър на цена съответно: Приста Long Life - 6.60 BGN Castrol - 12.50 BGN Mobil Advanced - 15.50 BGN" MARGEL MLADOST <margelm1@mail.orbitel.bg>
                      BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
                      Среден разход на газ

Коментар

niko_ymn написа:
                        Ако си решил да го сменяш кажи! Ще ти кажа къде да отидеш и да го вземеш на по-тънки цени
                        FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
                        ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC

Коментар

не искам да правя реклама ама Приста концентрат 1л.- 5.30лв /-70C/ там е истината ...препоръчвам

Fiat Punto 96' ..the best caR!

Коментар

Много интересно и аз без да съм проучвал нещо заложих на Българското - Приста концентрат - 5-таркаВсе си мисля че при условие че правят масла и темподобни от доста годинки (та било то и предимно за соц-возила) би трябвало да са се справили с антифриз-а :D още не съм го налял??? Въпросче: от къде се източва на Пунто 1 1,2 МПИ?? нещо разглеждайки от горе не мернах пробка и го оставих за подемника
                            ● MB Е320 CDI 4 Matic 11.2007 ● Mazda 3 BL 08.2011 ● Toyota Hilux 2,5 D-4D 05.2007 ● Punto 1,2 SPI 10.1998 ●
                            o Експертни оценки на имоти. Бизнес оценки o

Коментар

то пробка има ама аз го смених като извадих гумения маркуч на пластмасовото казанче ,всичко си изтече /хубаво е да промиеш с вода че всичко ще е кафяво /, за обезвъздушаването надявам се знаеш как е - отвиваш отворите на парното и радиатора пълниш бавно и малко по малко ,събира всичко към 4-4.5л. и палиш колата , чакаш маркучите да загреят , да духне топличкото да излезе парата ,затягаш всичко и си готов лесно е ,щом и аз се справих.Само да не я набуташ до горе че ще стане кофти , сипвай нежно xexe ако после падне нивото загаси изчакай да истине и долей докато стигне половината м/ъ макс и минимум

Fiat Punto 96' ..the best caR!

Коментар

Sandeto написа:
                                Някой има ли мнение/чувал/знае за идеята 1-2-3 дена преди цялостна смяна на антифриза да се сипва 5-6 супени лъжици Калгон разтворени предварително във водичка... преборвал котления камък ако има такъв...
                                Колеги,изрових тази тема от коша.Мисля да си сменям антифриза,но се чудя дали да не направя една промивка преди това и с какъв антифриз да го заменя?Със сигурност ще бъде Г12 ( червен),но не знам каква марка да бъде.Имате ли някакви наблюдения?Не искам да давам 50 лева за антифриз все пак.
                                Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                                Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Working...
                                X