Зимният сезон наближава и започнах да се оглеждам за нови гуми. В момента карам със 185/60/14, но в интерес на истината се е случвало на места да ми правят забележка, че това не е моят размер. Гледам една таблица, в която е посочено, че при джанти 6 J x 14, гумата следва да е 185/60/14, а другият размер - 175/65/14 е за джанти 5 1/2 J x 14. Изниква въпросът как да разбера аз с какъв размер джанти съм и какво точно означава този показател. Освен това, гледам, че в единия случай при размера гуми дават 82Н, при другия 82Т, което също не ми говори нищо. Въпросът ми е следния, има ли достатъчно сериозна причина да мина на размер 175/65/14, запазвайки сегашните си джанти (каквито и да са от посочените размери, не искам да ги сменям) или да си карам със сегашния размер, пък бил той и не чак толкова правилтен, според някои. Дайте ми съвет.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Чуденка с джанти
Collapse
X
-
Re: Чуденка с джанти
Whiskey написа:Зимният сезон наближава и започнах да се оглеждам за нови гуми. В момента карам със 185/60/14, но в интерес на истината се е случвало на места да ми правят забележка, че това не е моят размер. Гледам една таблица, в която е посочено, че при джанти 6 J x 14, гумата следва да е 185/60/14, а другият размер - 175/65/14 е за джанти 5 1/2 J x 14. Изниква въпросът как да разбера аз с какъв размер джанти съм и какво точно означава този показател. Освен това, гледам, че в единия случай при размера гуми дават 82Н, при другия 82Т, което също не ми говори нищо. Въпросът ми е следния, има ли достатъчно сериозна причина да мина на размер 175/65/14, запазвайки сегашните си джанти (каквито и да са от посочените размери, не искам да ги сменям) или да си карам със сегашния размер, пък бил той и не чак толкова правилтен, според някои. Дайте ми съвет.Шофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
-
В интерес на истината и моята кола си дойде със 185/60/14 и затова и към момента е така. В един сервиз обаче ми казаха, че съм тормозил колата с "тия големи гуми", разхода ми се качвал и т.н., при положение, че нямам никакви забележки. Щом казвате, ще си купя пак такива и толкова .Fiat Brava 1.6 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар