Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кои от двата модела гуми са по-добри?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ами благодаря ви събрах нужните отговори надявам се Hankook-a да издържи, тя и колата не се кара много, ама това бързото износване дано е да съпроводено от добра гума . Ако някой има нещо да добави да казва :P, а за мен сега остава само да си събера кинтите да изправя и наглася джантите :D, че зимата иде
    Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v

Коментар

Ами щом си решил да се набутваш по ~95лв на гума, то за тези пари си вземи някои Пирели, Континентал или пък ДобраГодина....
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Ами приблизително да, но в един сайт (този който съм решил да ги поръчам) там конкретно 185/60 R14 Continental - 114леваGOODYEAR UG 8 MS 185/60 R14 82T - 119лева (един колега от форума ми даде линк за тях от продавалника, но са на 2години гумите и са на 85лева)Pirelli Snowcontrol2 185/60 R14 82T DOT2010 - 120леваГледам в тестове на зимни гуми 20131 Continental ContiWinterContact TS8502 Dunlop SP Winter Response 23 Firestone Winterhawk 34 Michelin Alpin A45 Nokian WR D36 Goodyear UltraGrip 87 Semperit Speed Grip 28 Vredestein Snowtrac 39 Barum Polaris 310 Pirelli Winter 190 Snowcontrol 311 GTRadial ChampiroWinterPro12 Hankook Winter i*cept RS W44213 Falken HS 449 Eurowinter14 Kleber Krisalp HP215 Nexen Eurowin 600сред тях са и Barum, за които по-рано ми каза, но не знам за 83.18лева гумата, a Hankook-a 95 леваКакво да правя?

Коментар

Ами първо не знам защо си се ориентирал към 185/60 вместо на 175/65.При втория размер, който е и оригиналния за колата ти (първия пак става като опционален) имаш по-голям избор и малко или много са по-евтини гумите. А и най-малкото по-тесните гуми теоретично трябва да са по-добри за зимата. Просто няма логика да избираш първия размер за зимни гуми за твоя автомобил.Примерно в сайтове има Dunlop SP Winter Response 2 и Goodyear Ultra Grip 8 на цени от под 100лв:http://www.naievtinitegumi.bg/bg/pne...r=14&stranka=2
          A20DTH ЖТД ама не баш
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
            Ами първо не знам защо си се ориентирал към 185/60 вместо на 175/65.При втория размер, който е и оригиналния за колата ти (първия пак става като опционален) имаш по-голям избор и малко или много са по-евтини гумите. А и най-малкото по-тесните гуми теоретично трябва да са по-добри за зимата. Просто няма логика да избираш първия размер за зимни гуми за твоя автомобил.Примерно в сайтове има Dunlop SP Winter Response 2 и Goodyear Ultra Grip 8 на цени от под 100лв:http://www.naievtinitegumi.bg/bg/pne...r=14&stranka=2
            Карах бравото точно със 175/65 зимни и летни 185/60, разликата в поведението на колата е много голяма. На Хемус с по-тесните гуми на ветровитите места ме лашка яко, с другите е доста по-добре.
            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Ами и на мен ми се иска, да са 185/60, хем вида на колата ще е по-готин с по-широките гуми, а и по-стабилна, но или са 175/65 хубави гуми дънлоп или 185/60 Hankook... иначе скачат като цена дънлопа на 110лева...

Коментар

pakumba написа:
                BO написа:
                Карах бравото точно със 175/65 зимни и летни 185/60, разликата в поведението на колата е много голяма. На Хемус с по-тесните гуми на ветровитите места ме лашка яко, с другите е доста по-добре.
                Е ти говориш за точно и конкретно в дадена ситуация.Ама примерно като закъсаш толкова, че да не ти достига малко да издрапаш някъде или пък да спреш по-екстремно, тогава по-тясната гума има доста повече ламели, които да захапват хлъзгавата повърхност и да дават по-голям грип.Всяко нещо си има и обратна страна на гледане.Та предпочитам да тръгвам, спирам и завивам по-добре от колкото да държа на страничен вятър повече. :D
                A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Абсолютно вярно е това, за справка може да видите на рали автомобилите какви са им гумите за сняг. Освен това чиста физика, на единица площ при по - тясната гума има повече тежест и понякога това помага да издрапа от иначе идеално изчистените български улици и пътища

Коментар

Е стига с тия глупости де, на 1.8 16в гуми 175/65 ще има само да си върти. От опит с гумите 185/60 са по-добре от 175/65 , а това за рали автомобилите въобще защо го давате за сравнение като повечето от тях са с шипове и нямат нищо общо с цивилните гуми. А като толкова голямо сцепление при тръгване и спиране имат тесните гуми, що по-мощните и бързи коли са с широки баници поне по 235 , 265мм ?
                    Фиат Крома 1.9 16v+
                    Фиат Браво 1.6 16v
                    Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

pi4_s_bravo написа:
                      Е стига с тия глупости де, на 1.8 16в гуми 175/65 ще има само да си върти. От опит с гумите 185/60 са по-добре от 175/65 , а това за рали автомобилите въобще защо го давате за сравнение като повечето от тях са с шипове и нямат нищо общо с цивилните гуми. А като толкова голямо сцепление при тръгване и спиране имат тесните гуми, що по-мощните и бързи коли са с широки баници поне по 235 , 265мм ?
                      Тука говорим за тръгване и спиране на сняг или хлъзгава повърхност обаче...Аз съм виждал как една X6-ца с големите баници една зима е можа да качи баира от Дианабад към Студентски..., но всеки има глава на раменете си...

Коментар

todorakiggg написа:
                        Абсолютно вярно е това, за справка може да видите на рали автомобилите какви са им гумите за сняг. Освен това чиста физика, на единица площ при по - тясната гума има повече тежест и понякога това помага да издрапа от иначе идеално изчистените български улици и пътища
                        Физичен закон викаш?Значи като сложиш по-тесни гуми и предницата става по-тежка? :D Щом намесваш физичните закони, то трябва да познаваш физиката. А ако е така, то твърдението ти е невярно.
                        A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

todorakiggg написа:
                          pi4_s_bravo написа:
                          Тука говорим за тръгване и спиране на сняг или хлъзгава повърхност обаче...Аз съм виждал как една X6-ца с големите баници една зима е можа да качи баира от Дианабад към Студентски..., но всеки има глава на раменете си...
                          За сравнение между гуми 175 и 295 съм съгласен ,че по-тесните са по-добри , но разликата е огромна между 2-та размера. Можеш да си сигурен,че между 175 и 185 всичко е в полза на 185-ците, пробвал съм достатъчно размери и марки гуми за да го твърдя от опит. И зимата не е само хлъзгав път и сняг, поне 70% от времето през зимата се кара на сухо , а там по-широките гуми са си предимство . Все пак по-широката гума е по-голяма контактна площ с платното.
                          Фиат Крома 1.9 16v+
                          Фиат Браво 1.6 16v
                          Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

pi4_s_bravo и аз мисля същото като теб... по-голяма площ, по-голям контакт и по-голямо триене

Коментар

Ей това ви е грешката. По-широката 185-ца няма по-голяма контактна повърхност с пътя от 175-цата при равни други условия.Ходи обяснявай след това на теоретиците защо са в заблуждение.
                              A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Мда, запомнете - контактна площ на гуми с еднакъв диаметър е приблизително равна. Във формулата за площ участват две величини. Коректно ще е ако към тях се отнесем с разбиране, не искаме едната да се сърди на другата, все пак са на едно колело. Та, с различните размери, с еднакъв диаметър, широчината се мени за сметка на височината, и обратното. С това площа остава постоянна, формата на петно се променя, но не и като площ.п.п. Вземи размера препоръчан от производителя, още по-хубаво е когато, както е в твоят случай, това означава и по-добра, реномирана, марка

Коментар

Working...
                                X