Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Препоръчайте масло за Пунто 1,2 16 V 2001

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Препоръчайте масло за Пунто 1,2 16 V 2001

Здравейте приятели. Искам да ви попитам какво масло е добре да се сложи на Фиат Пунто 1,2 16 V 2001 година ? Гледам има Тотал не лоши варианти , както и Елф ... Моля да ми препоръчате ако имате добри отзиви за марки и прочие Грешен раздел -> Преместена. Редактирано заглавие.Прочети правилата на форума!Модераторски екип на fiat-bg.org

Ако колата не гори масло се ориентирай към пълна синтетика 5-40, каквото и да сложиш гледай поне да има одобрение на фиат , останалото си е реклама
    punto HGT

Коментар

didich написа:
      Ако колата не гори масло се ориентирай към пълна синтетика 5-40, каквото и да сложиш гледай поне да има одобрение на фиат , останалото си е реклама
      Аз си мисля поне 10Х40 ... Задължително ще гледам одобрение - благодаря ти

Коментар

Идва зимния сезон със сигурност 5-40 ще е по добре за мотора при минусови градуси, отделно, че и самото масло е по качествено от полусинтетиката 10-40.
        punto HGT

Коментар

didich написа:
          и аз съм с 1.2 16v,да с пълна синтетика на елф съм,но все пак си зависи от километрите,ако е на много над 200 плусинтетика 10 на 40.
          Kара фиат стило 1.2..16v.2002г.Преди Фиат пунто 1.2 8V,2001г,Опел кадет 1.6i(газ)1988г.Лада 1500 чиста!1977г.

Коментар

Забрави ги тия майсторски глупости ако била на километри 10 на 40. 5 на 40 е маслото за тоя мотор. Моята е на 230 000 километра и мърка с такова масло. Ако сложиш 10 на 40 ще чуваш жални звуци от повдигачите зимата. А ако гори масло, ще си го гори каквото и да му сложиш . Принципно този мотор си погорява масалце
            Grande Punto 1.9 JTD Sport '06
            Punto GT 1.4 Turbo '99
            Punto Sporting 1.2 16v '01 - ex

Коментар

За да не го пиша и аз прочети мнението на колегата mr_none, нема такъв филм в, който да мина от пълна синтетика на полусинтетика
              punto HGT

Коментар

Значи може и 5Х40

Коментар

Може не е проблем,тествал съм го на моята Алфа и разликата особено при студения старт е осезаема,със 5W40 е осезаемо по-добре..
                  АlfaRomeo 146 1.4 16V TS.

Коментар

Working...
                  X