Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

5w30 и 5w40

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

5w30 и 5w40

Взехме да спорим с един приятел.Колата е с маслен охладител, лятото приятелчето твърди, че 5в30 ще го прегрея (маслото )ако опъна колата на магистралата с 160км/ч.Какво мислите по въпроса ?
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

За прегряване на маслото едва ли- по-скоро може да оредее маслото заради по-ниския горен вискозитет и като прекалено течно да падне налягането му.
    Фиат Крома 1.9 16v+
    Фиат Браво 1.6 16v
    Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Какъв е мотора и какво казва производителят му?
      Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

От собствен опит с кола 2,5 турбо бензин 250-ина коня, масло Мотул 5в30 (колата има топло-обменник вода/масло) при каране със 160 км/ч по магистралата (с включен климатик, 4 човека и пълен до горе багажник) при 35+ градуса навън, на уредите маслото беше с температура не по-висока от 100-105 градуса и налягането на около 3500 оборота беше 4+ бар-а

Коментар

muns61 написа:
          Какъв е мотора и какво казва производителят му?
          fiat 1.8 16vпроизводителя казва 10в40 или 5в30
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Емо тая тема май си я пропуснал http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=102216
            Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
            Chevrolet Aveo

Коментар

emzo написа:
              fiat 1.8 16vпроизводителя казва 10в40 или 5в30
              Според мен, ако имаш някакви чуденки относно ползване на масло с вискозитет 5в30 (аз не бих се притеснявал, щом колата има маслен охладител), "спази" препоръките на производителя и си сипи качествено синтетично масло с вискозитет 5в40 и си карай спокойно

Коментар

Нямам чуденки, карал съм я с доста над 160 с такова масло и няма ядове.Маслото било трошач на мотори. Интересно как Хюндай се скараха с Кастрол и преминаха на Тотал и на новите си коли слагат само 5в30. И вече доста години мотори не трошат.
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                X