Така е, но в домашни условия човек няма как да проведе такива експерименти. И затова най-често прибягва до добавките, когато има някакъв проблем. Надяваме се, че като дадем 30-40 лв. за добавка, ще спестим от ремонт, който би струвал 700-800-1000+ лв. А би трябвало да е обратното - да използваме добавките за по-добра защита на нашия здрав двигател. Ще се радвам, ако някой ме опровергае и сподели от личен опит как е "излекувал" издухания двигател с добавка.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Добавките за масла - за или против?
Collapse
X
-
Мисля, че няма добавка, която да закрепи издухал мотор, макар че търговците на коли по някакъв начин успяват - отиваш караш, пробваш колата всичко е супер, излизаш от автокъщата и след 20км пробег ти светла лампата за маслото, как го правят тия специалисти не ми е ясно С добавка за теч на антифриз вече се убедих, че работи, от някъде ми намаляваше антифриза по много малко и неможах да хвана къде го губи, налях си добавката в радиатора и всичко приключи, с добавки в моторното масло нямам опит, по скоро гледам да сложа някакво читаво маслоpunto HGT
Коментар
-
didich написа:С добавка за теч на антифриз вече се убедих, че работи, от някъде ми намаляваше антифриза по много малко и неможах да хвана къде го губи, налях си добавката в радиатора и всичко приключи
Коментар
-
wwalker написа:didich написа:С добавка за теч на антифриз вече се убедих, че работи, от някъде ми намаляваше антифриза по много малко и неможах да хвана къде го губи, налях си добавката в радиатора и всичко приключиpunto HGT
Коментар
-
Много ми е чудно как добавката ще влезе в контакт с въздуха като е във вода/антифриз...Иначе аз съм против тия добавки за двигател да се наливат ей така,а и по принцип.Ползвал съм Ресурс и не усетих разлика.Мой приятел сипа 2 опаковки и леко чукащ биелен лагер замлъкна,но естествено колата се караше доста леко до ремонта,както и такава за течове на масло заради сълзящ картер и също му реши проблема.Ако не е много на зор работата вместо да се сипват добавки профилактично ми се струва по-логично да се дадат тия 10-20-30лв. за по-висококачествено масло примерно Иначе за течове на антифриз съм ползвал синятата тубичка на Радвелт за един разсъхнал се стар радиатор,който мъжката капеше и не ми помогна.Тогава прибегнах до стария народен илач с червения пипер и така си карах години наред.Оттогава дори и днес във Фиата си нося една жълта кутийка от шоколадово яйце с пипер за всеки случай ако закъсам на пътя.При сипване на каквато и да е добавка обаче ако колата е с кран на парното е препоръчително той да е затворен,защото вероятността да се затлачи е доста голямаEX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
Fiat Punto 1.2 16v Sporting
Коментар
-
white_shark написа:Иначе аз съм против тия добавки за двигател да се наливат ей така,а и по принцип...Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
ogi28b написа:Колега, сигурен съм, че имаш добри намерения и искаш да споделиш с нас положителни неща, без да правиш реклама. Но първото ти мнение в този форум е в бизнес-раздела и е свързан с този продукт. Иска ми се да мисля, че не е реклама, но някак не мога. Малко повтарям didich-а, ама не е умишлено.Интересно ми е защо наричаш тефлона с това дълго, сложно и завоалирано име, което е непознато на >90% от хората - политетрафлуоретилен, а не с 6-те букви, с които е масово известно? Ходих на една лекция по маркетинг и там професорът каза, че това е един от начините да представиш нещо отдавна известно по такъв начин, че да изглежда ново и революционно. Той пък го чул от една жена на пазара...По този повод - един виц: една блондинка влиза в аптеката и казва "Дайте ми ацетил-салицилова киселина!" - "Аспирин?!?" - "Да бе, все го забравям..."Само две неща на този свят са безкрайни - Вселената и човешката простотия, но за Вселената не съм съвсем сигурен!
Алберт Айнщайн
Коментар
-
didich написа:Добавката е Holts RADweld, синя тубичка, на упътването пише, че пази гумените уплътнения, съвместима е с всякакъв вид антифриз, също има антикорозионно действие, при мен проработи и нямам проблем, при колата на бащата също.Само две неща на този свят са безкрайни - Вселената и човешката простотия, но за Вселената не съм съвсем сигурен!
Алберт Айнщайн
Коментар
-
А майсторът ти ли го продава това, или го купуваш от трето лице? Аз не слагам такова и никога не съм слагал и също нямам никакви главоболия Гарантирам ти, че ако на следващата смяна не сложиш - също няма да имаш никакви главоболия. Ако имаш - те няма да са от липсата на това. DamonDiamond, пиши си тефлон, да знаят хората за какво си говорим, а ако от Dupont имат претенции - ще се свържат с нас и тогава ще заменим надписите "тефлон" със звучното "политетрафлуоретилен"
Коментар
-
sclera_bg написа:По препоръка на майстора ми на всяка смяна на масло слагам и това: ...Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Абе вие и пари за добавки ли имате . Маслото, което сипвате е фрашкано с добавки. Мислите ли, че добавянето на таква добавка, с незнаен химичен състав, няма да навреди? Аз предпочитам, добавките сложени от производителя на маслото, да останат единствени. Защо? Защото той има базата, опита, технологиите, времето и екипа, да разберат, как добавянето на дадено химично съединение, ще се отрази на физико-химичните свойства на продукта, който продават. Това, че не се случва нищо, или може би се случва нещо, е просто самозаблуждение. Това, като вица за шопа, дето си купил ядене, а вътре имало лайна. Като го питали що ги яде, той им отговорил: "Епа я, пари съм давал за него. Че го ям !!! "
Коментар
-
Mupo написа:Абе вие и пари за добавки ли имате . Маслото, което сипвате е фрашкано с добавки...Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
didich написа:Мисля, че няма добавка, която да закрепи издухал мотор, макар че търговците на коли по някакъв начин успяват - отиваш караш, пробваш колата всичко е супер, излизаш от автокъщата и след 20км пробег ти светла лампата за маслото, как го правят тия специалисти не ми е ясно С добавка за теч на антифриз вече се убедих, че работи, от някъде ми намаляваше антифриза по много малко и неможах да хвана къде го губи, налях си добавката в радиатора и всичко приключи, с добавки в моторното масло нямам опит, по скоро гледам да сложа някакво читаво маслоvasil241985
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар