Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко масло събира Fiat Grande punto 1.4 бензин и какво?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колко масло събира Fiat Grande punto 1.4 бензин и какво?

Колко масло събира Fiat Grande punto 1.4 бензин и какво се питам? в интернет някой хвалят селенията други са доволни.. последно какво да налея?И колко масло събира Фиата защото търсих 2ч. и нищу не намерих.Благодаря предварително Грешен раздел -> ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org

Re: Колко масло събира Fiat Grande punto 1.4 бензин и какво?

YouShallCry написа:
    Колко масло събира Fiat Grande punto 1.4 бензин и какво се питам? в интернет някой хвалят селенията други са доволни.. последно какво да налея?И колко масло събира Фиата защото търсих 2ч. и нищу не намерих.Благодаря предварително
    По каталог Фиат препоръчва Selenia K Pure Energy 5W40. Необходимото количество за смяна е 2,6литра. Кофтито е,че се продава само в туби по 2 литра и ще се наложи да изхарчиш около 110лв за масло, от което ще ти остане повече от 1 литър.
    ex. Fiat Marea 1.6 16V
    ex. Lancia Dedra SW 2.0 16V
    Lancia Kappa 2.0 VIS

Коментар

YouShallCry написа:
      в интернет някой хвалят селенията други са доволни..
      Купуваш си туба 5 литра Shell Helix 5W40 за 60 лева и имаш за две смени. Кеф.
      Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
      Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
      Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX

Коментар

lhristov написа:
        YouShallCry написа:
        в интернет някой хвалят селенията други са доволни..
        Купуваш си туба 5 литра Shell Helix 5W40 за 60 лева и имаш за две смени. Кеф.
        Добра идея ако караш по 3-4 х.км на месец. Само нещо маерката не ме кефи но това си е лично мнение.
        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

От 13 смени с 10в40 именно маслото на шел ми даде най-осезаемо затихване на мотора . Аз лично от шел съм доволен.
          Play Golf ,but not drive golf!!!
          Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
          C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

и как го прецени затихването, със слушалка ли

Коментар

Alex_RT написа:
              От 13 смени с 10в40 именно маслото на шел ми даде най-осезаемо затихване на мотора . Аз лично от шел съм доволен.
              А аз не съм защото не държи налягане при висока скорост
              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

packo84 написа:
                YouShallCry написа:
                Колко масло събира Fiat Grande punto 1.4 бензин и какво се питам? в интернет някой хвалят селенията други са доволни.. последно какво да налея?И колко масло събира Фиата защото търсих 2ч. и нищу не намерих.Благодаря предварително
                По каталог Фиат препоръчва Selenia K Pure Energy 5W40. Необходимото количество за смяна е 2,6литра. Кофтито е,че се продава само в туби по 2 литра и ще се наложи да изхарчиш около 110лв за масло, от което ще ти остане повече от 1 литър.
                За да сме точни - Selenia K Pure Energy се предлага и в опаковки от 1 л.
                Fiat Marea 2.4 JTD HLX

Коментар

Мерси за отговорите попринцип пуснах такава тема защото търсих много из интернет и нищу не излезе и затова сега поне за напред на хората ще им бъде полезно тази информация. аз купих 4л Selenia K Pure Energy 5W40 за 80лв с филтера от един фр обаче май много съм сипал около 3.5л и все още несъм го източил от пропката за проверяване защото си мислех че е около 3.2 събира и викам са за 300грама... ама явно ще трябва да поисточа защото може да избие и да протече...

Коментар

Working...
                  X