Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво масло за типо 1.8 i.e

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Valiosport написа:
    Един приятел погледна колата и каза, че гарнитурата е ок, не балбука в разширителния съд, маслото не е пресечено, засега няма да се пипа нищо.По темата: спрях се на Selenia Racing 10W60, но като видях цената на литъра и се отказах просто(30 лева/литър) и ще налея Selenia Gold 10W40... Казаха ми да си сложа хубав филтър, та сега въпроса е какъв да е филтъра и кой е "хубав" ?
    Clean, Hengst, MANN. Аз лично залагам на тези 3 марки за маслен филтър.
    ex. Fiat Marea 1.6 16V
    ex. Lancia Dedra SW 2.0 16V
    Lancia Kappa 2.0 VIS

Коментар

packo84 написа:
      Valiosport написа:
      Един приятел погледна колата и каза, че гарнитурата е ок, не балбука в разширителния съд, маслото не е пресечено, засега няма да се пипа нищо.По темата: спрях се на Selenia Racing 10W60, но като видях цената на литъра и се отказах просто(30 лева/литър) и ще налея Selenia Gold 10W40... Казаха ми да си сложа хубав филтър, та сега въпроса е какъв да е филтъра и кой е "хубав" ?
      Clean, Hengst, MANN. Аз лично залагам на тези 3 марки за маслен филтър.
      Дай линк ако може ?
      Plastex написа:
      Помисли и за Agip.
      Филтър Agip звучи добре, но въпроса е откъде ?
      Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Коментар

Колегата е имал предвид масло Agip предполагам. За филтри с тази марка, аз лично не съм чувал за всичките години работа, които имам в автомобилния бранш. За филтрите- ако имаш време драсни ми номера на шасито на лично и ще ти дам "линк" с цени.
        ex. Fiat Marea 1.6 16V
        ex. Lancia Dedra SW 2.0 16V
        Lancia Kappa 2.0 VIS

Коментар

Филтри и въобще части предпочитам Meyle - всичко идва в оригинална опаковка и запечатано със стикер, гарантиращ, че не е отваряно. Изработката видимо е качествена, без лющеща се боя например. Засега проблеми с филтри и части на марката съм нямал.
          The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
          Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
          Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

МАN
            Fiat Tipo
            Corsa b комби !

Коментар

pecata написа:
              МАN
              MANN де, МАNN сложих ама чаках 1 ден да ми го доставят и не е скъп 12,10лв. 4 литра Selenia Gold 10W40 61,20Тотал: 73,30лв. и колата пее Кажете и какъв въздушен филтър пак ли на МАNN
              Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Коментар

Не мога да разбера защо си мъчите колите със тоя Голд на Селения!Какво толкова му харесвате?DJPOPA го каза и обясни,по добре хубаво 5W40 синтетика от някакво 10W40.Разлика във налягането на маслата на студен и загрял мотор няма но разликата във студения старт е осезаемо добра със 5W40,а както вдички добре знаете че студения старт е бич за всеки един двигател,така че на който му предстои смяна на маслото и няма проблем със разхода му няма какво да се замисля.
                АlfaRomeo 146 1.4 16V TS.

Коментар

Working...
                X