Valiosport написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво масло за типо 1.8 i.e
Collapse
X
-
packo84 написа:Valiosport написа:Един приятел погледна колата и каза, че гарнитурата е ок, не балбука в разширителния съд, маслото не е пресечено, засега няма да се пипа нищо.По темата: спрях се на Selenia Racing 10W60, но като видях цената на литъра и се отказах просто(30 лева/литър) и ще налея Selenia Gold 10W40... Казаха ми да си сложа хубав филтър, та сега въпроса е какъв да е филтъра и кой е "хубав" ?Plastex написа:Помисли и за Agip.Теоритиците си лаят, голфа си върви!
Коментар
-
Колегата е имал предвид масло Agip предполагам. За филтри с тази марка, аз лично не съм чувал за всичките години работа, които имам в автомобилния бранш. За филтрите- ако имаш време драсни ми номера на шасито на лично и ще ти дам "линк" с цени.ex. Fiat Marea 1.6 16V
ex. Lancia Dedra SW 2.0 16V
Lancia Kappa 2.0 VIS
Коментар
-
Не мога да разбера защо си мъчите колите със тоя Голд на Селения!Какво толкова му харесвате?DJPOPA го каза и обясни,по добре хубаво 5W40 синтетика от някакво 10W40.Разлика във налягането на маслата на студен и загрял мотор няма но разликата във студения старт е осезаемо добра със 5W40,а както вдички добре знаете че студения старт е бич за всеки един двигател,така че на който му предстои смяна на маслото и няма проблем със разхода му няма какво да се замисля.АlfaRomeo 146 1.4 16V TS.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар