Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тест на моторно масло

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Напълно съм съгласен с горното мнение. Ако съм засегнал някой се извинявам! Нашият форум е наистина технически и съм убеден, че хората участващи тук са технически грамотни. Убеден съм, и че ако има спорове, ще се водят в рамките на добрия тон. Затова искам да кажа, че ако наистина някой проявява технически интерес и иска да провери антизадирните качества на даден лубрикант, е добре дошъл. Но не искам това да е с някаква провокативна цел. Както например някои колеги ми донесоха масло с МТС, като си мислеха че има измама и очакваха маслото да се предаде, но останаха разочаровани. Няма да споменавам кои са. Просто така си губим взаимно времето а то е ценно и трябва да сме си полезни.По темата че се отклонихме. Ето какво износване направи маслото обект на темата. Това става в рамките на 10-на сек. и 10Nm натиск. Натисна ли задирането е такова, че се задейства защитата от претоварване на мотора и изключва. А тя е на 12А.
    Прикачени файлове
    Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Ще ми бъде интересно какво ще покаже на теста тъй наречените състезателни масла, примерно:- Motul Sport 5W50 - двойна естерна синтетика - Motul 300V LeMans 20W60 и т.н., масла, които покриват всички изисквания и нямат алтернатива на пазара
      punto HGT

Коментар

didich написа:
        Ще ми бъде интересно какво ще покаже на теста тъй наречените състезателни масла, примерно:- Motul Sport 5W50 - двойна естерна синтетика - Motul 300V LeMans 20W60 и т.н., масла, които покриват всички изисквания и нямат алтернатива на пазара
        Ами след 5 състезателни обиколки като спреш на място и лампата за масло ще мига.През това време ще си доволен, че си с магическо масло и въпреки, че си с мигаща лампа за налягането на маслото, няма да е проблем, защото на двигателя нищо не може да му стане. :D
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Това сериозно ли е!? Мислех си, че щом мига лампата, значи нещата са съвсем зле. От друга страна при мен лампата изобщо не светна, а лагерите отидоха на кино.

Коментар

Колегата Бо в момента ми иронизира поста, но действително ако някой ползва въпросните масла и отдели 40-50 грама за проба предполагам, че не само на мен ще ми бъде интересно да разбера резултатите
            punto HGT

Коментар

Working...
            X