Здравейте колеги, става дума за Пунто 1.1 55кс кое масло като вискозитет ми препоръчвате да сложа на звяра. Моля не ми препоръчвайте марка, защото взимам една определена, интересува ме само с какъв вискозитет масло да купя. Благодарско предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Масло с какъв вискозитет да сложа ?
Collapse
X
-
Re: Масло с какъв вискозитет да сложа ?
Emo91 написа:Здравейте колеги, става дума за Пунто 1.1 55кс кое масло като вискозитет ми препоръчвате да сложа на звяра. Моля не ми препоръчвайте марка, защото взимам една определена, интересува ме само с какъв вискозитет масло да купя. Благодарско предварително>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
Ако това, което сипваш, ще го сменяш следващият път преди или в началото на зимата - сега сипи 10-40. Ако Ще го сменяш в средата или след зимата - сипи 5-40. Това е ако парите нямат значение. Ако имат - сипвай си 10-40 без да се притесняваш, ще ти е евтино, но ако караш само градско - може да го смениш и малко преди 10 000. На 9000-9200. Това е лично неангажиращо мнение, а не някакъв свръх професионален съвет. Така бих направил аз. Местя темата.
Коментар
-
Не е по тънко масло, по тънко е маслото за шевната машина. цифричките са един вид топлинни коефиценти. И с двете няма да имаш проблем. Не споменаваш марката която вземаш, моля те кажи я и чакам отзиви за нея. Мисля да експериментирам с нещо ново и се чудя с какво.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Марката е Extreme италианско масло, сини бутилки. Шефа ми е вносител за Бг. Досега съм взимал за приятел за дизел и е много доволен. Каза че след като го е сипал, мотора е започнал да работи по-тихо и в същото време е започнал да чува торбината. Преди това е бил с масло Шампион и не е очарован от него. Колата му е Пежо 307 HDI дизел. Докато все още работех там, някои клиенти твърдяха че колите им горят другите масла с това нямало проблем с горене на масло. Не правя реклама, вече не работя там. Само споделям мнения на хора, които са го ползвали. Като цена дори тази на дребо е по ниска от Шампиона.BMW E46 coupe
Fiat Punto 1.1 LPG - ex
Коментар
-
по-тънки.....по-плътни масла - стават за господари на ефира тези лафоведругите лафове са за пробег...някои го сменят на 6 000, други на 12 000....италианците сигурно на по 40 000, но важното е какво дава завода производител като вид на маслото и пробег, мога да кажа че едно масло 5W30 или 5W40 се сменя на 1 година или 20 000 км, което настъпи първоFIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ
Коментар
-
И сред толкова писания така и никой не обясни каква е разликата между 5/40 и 10/40,за да спре заблудата,едното било за по запазени двигатели,а другото за по издухани.Накратко по мои скромни знания.Между 5/40 и 10/40 е само през зимата,като през зимата 5/40 е по течливо,след като е загрее двигателя между 5 и 10 няма разлика.Ако греша се извинявам.И това по каталог,все си мисля,че ако е около Скандинавските страни с това 10/40 дали зимата ще може да го завърти двигателя.Lancia Kappa 2.0 20v 145hp- 1995 Landi Renzo lambda kontrol v-05
Fiat Bravo 2 1.9 jtd 150hp
Коментар
-
Ами, колега, какво да се обяснява? Има толкова теми за масла, в които общата тенденция е, че преобладава задоволството - всеки, сипал каквото и да е масло, става страшно доволен, колата утихва, докато комшията с другото масло е недоволен, при първа възможност ще го сменя и марката категорично се заклеймява. Който се интересува, чете, съставя си мнение и действа. В общия случай 5W40 са синтетики и са по-качествени от 10W40, които пък са полусинтетики. Оттам-насетне вече всеки сам да си решава, какво масло ще го докара до задоволство (надявам се, не на вкус) :DFiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар