Здравейте колеги. Забелязвам, че моя Монбат вече започва да изпуска фронта. Сега започва лято, но след него идва зима. Идеята ми е да си взема от един приятел неговия акумулатор, не сме говорили за пари, но ще ми го даде на по-ниска цена. Марката не я помня, но беше някакъв качествен, като ампери също отговаряше за фиата. Въпроса е следния: той го купи чисто нов и го ползва половин-една година, после му се счупи колата и го е свалил и го е прибрал в къщи, у тях е стоял 1-2 години до сега - възможно ли е от стоенето да се е скапал нещо или е необходимо само едно добро зареждане и ще работи нормално и да държи ток през зимата. Успех
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос относно акумулатор за Брава 1,6 16 103
Collapse
X
-
ogi28b написа:Да, възможно е, особено ако не го е зареждал поне веднъж месечно, особено лятото. Питай го дали е зареждан, но ако не е - не мисля, че си заслужава повече от 50 лева за него. Най- правилно - в сервиз за акумулатори да го проверят и да кажат.
Коментар
-
mihr написа:ogi28b написа:Да, възможно е, особено ако не го е зареждал поне веднъж месечно, особено лятото. Питай го дали е зареждан, но ако не е - не мисля, че си заслужава повече от 50 лева за него. Най- правилно - в сервиз за акумулатори да го проверят и да кажат.ex. Fiat Marea 1.6 16V
ex. Lancia Dedra SW 2.0 16V
Lancia Kappa 2.0 VIS
Коментар
-
При мен чисто нов акумулатор, който не е слаган нито 1 път на колата (Бош) за 2 години в маето се скапа. Клетките не знам поради каква причина се бяха окислили и допрели една до друга и даваше на късно. Внимавай с такива акумулатори може да се запалиш. Аз като му включих вилка и започна да пуши яко за 2-3-4 секунди.BMW E46 coupe
Fiat Punto 1.1 LPG - ex
Коментар
-
Зависи от акумулатора. Така наречените акумулатори, които ги водят сухи или необслужваеми са с по-ниска степен на саморазряд. Възможно е акумулатора да е напълно здрав, но просто да е поизтощен. При всички положения, няма значение какъв тип е акумулатора, е добре да се зареди. А с твоя приятел може да се разберете да го вземеш, да го покараш и ако ти върши работа да му го платиш. Ако не става му го връщаш . Така никой не губи нищо като пари, губите в най-лошия случай малко време.Play Golf ,but not drive golf!!!
Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар