Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Гуми със скоростен индекс Q - до 160 км./ч.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Гуми със скоростен индекс Q - до 160 км./ч.

Попадна ми този линк и смущава съня ми . Зимни гуми Континентал 205/50 16 за 88 лв. вместо за 250 лв. Някой запознат ли е крие ли рискове използването на гуми със скоростен индекс Q, позволяващ скорости до 160 км/ч? Не питам дали ако ги карам с 200 ще се пръснат, а за използването им съгласно индекса - шофиране с нормална скорост, не по-висока от максимално позволената в България 140 км./ч.
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Най-простото обяснение на тези буквички е че те представляват нещо като затраховка. В случая Q означава не до 160 км в час, ами "гарантира" че тази гума няма да се пръсне при продължително движените (по-точно над 10 мин) със съответната скорост. Естесвено може и да се карат с по-висока скорост но вече гаранции няма никакви.Според мен няма да имаш грижи с тези гуми.
    ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
    // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

xctr написа:
      гаранций
      Това химичен елемент ли е или древноримски/китайски философ
      "Без сърца, сме просто машини"
      Toyota Prius 1.5 Hybrid
      EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Венко я се замисли кога зимъска си карал със 160км./ч.? А иначе най вероятно става дума за регенерат.
        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Никога не карам със 160. Просто цената е смущаващо ниска и затова ме интересува дали това са нормални гуми, с които може да се кара всекидневно. Или по-скоро става дума за някакви боклуци от рода на регенерат или резервна-тип патерица, които не са пълноценни гуми.Зададох и няколко подобни въпроса в самия сайт, както и в други сайтове за гуми онлайн. Но не са особено словоохотливи... Няма да рискувам с такива гуми.

Коментар

Има регенерат и регенерат. Аз съм имал опит с обикновен и с топъл.При обикновенния може да се получи отлепване след няколко години (2-3) докато при топлия когато се ползва само "скелета" на старата гума такива проблеми са доста по-рядко срещани. Само дето им трябват повече тежести за баланс.
            ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
            // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Тоя модел на Континентал не е регенерат, това е гума само за сняг и лед- в гугъл има снимки и е много нарязана -на гол и сух/мокър асфалт са доста по-зле от обикновени зимни гуми. В случая с примамливата цена най-вероятно става въпрос за наличност от само 1 брой и надали ще намериш още една да ги направиш комплект.
              Фиат Крома 1.9 16v+
              Фиат Браво 1.6 16v
              Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Не е една, две са. Но информацията, която успях да изкопча от сайта е, че са потресаващо стари - 2002 г. . Да, ако не се е объркал нещо този, с който си писахме - 2002 г. Не мога да проумея откъде са се сдобили с такива гуми и изобщо редно ли е да се продават, макар и на такава цена?

Коментар

Ами в случай че са 2002-ра аз не бих ги сложил на моята кола. Не рискувай според мене с тия гуми.
                  Фиат Крома 1.9 16v+
                  Фиат Браво 1.6 16v
                  Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Аз затова и пуснах темата. Виждах, че има някаква уловка с тези гуми и си мислех, че е свързана с индекса Q, защото никога не съм карал с такива гуми. Бях готов да се прежаля, ако беше свързано само с това, че не са предназначени за високи скорости. Впоследствие разбрах, че "уловката" е, че никъде не са споменали, че продават гуми, които са за боклука . И тъй като от около месец-два много активно ровя в сайтовете за гуми-онлайн, стигнах до извода, че като че ли не си струва да се пазарува от тях. Почти всички консултанти, с които си писах, са темерути, кръгли идиоти или папагали, които на всеки въпрос отговарят с цитат от сайта, който и сам бих могъл да си прочета. Ето и днес три пъти пиша на някакъв пингвин от "гуми 7 "с молба да ми каже какъв е дотът на едни гуми, които си харесах, и не ми отговаря. И изобщо всичко, което ми се стори интересно като оферта в сайтовете за гуми-онлайн, се оказа измама, като тези гуми. А другите им гуми са с по 10-15 лв. по-евтини от тези в търговската мрежа, което е почти безсмислено. Като прибавиш парите за транспортни разходи и монтаж-демонтаж, просто се губи смисълът да се пазарува от тези сайтове .

Коментар

Венко,как да ти каже какъв е ДОТ-а ,като той е зад компа в София ,а гумите са на склад незнайно къде?ДОТ-а едва ли е 2002.По скоро е 2012 ,но цената е заради последните 2 броя в склада.Другата игра на гумаджите в нета е,че имат регистрирани по няколко сайта за продажби и чакат някой да клъвне.За този модел гуми не намерих в нета отзиви от преди 2008г.Не мога да те разбера какво им се чудиш и кахъриш на тия гуми?Поръчваш ги с наложен платеж и опция за преглед,ако не ти харесат връщаш пратката,ако ти харесат ги слагаш на Волвото и се радваш на живота.
                      FIAT FORUM BULGARIA
                      Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Не се кахъря, Краси. Когато пуснах темата, нямах никаква информация за скоростни индекси и т.н. Не знаех (и все още не знам) дали този индекс Q се слага на нормални гуми или на такива с по-особено предназначение. По-късно през деня от сайта ми отговориха почти едносрично на част от въпросите, които им зададох. А за годината на производство на континентала "консултантът" изглеждаше убеден: "Zdr. imame 2 br. ostanali ot tiah s po stara godina na proizvodstvo 2002 nesnam dali ste imate interes."Изкушавам се да ги поръчам както ми предлагаш ти, но ще е кофти, ако наистина се окажат 2002 г. (колкото и да звучи абсурдно), да им ги върна. Все пак са ме предупредили. Но ще обмисля възможността .

Коментар

Нищо чудно да са 02 год. скоро гледах комплект Спортива като за мен на цена от 63 лв бр. но се оказа че са 2005г.
                          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Побързай да не ги отнеса за Ситроена (шегувам се). Според мен наистина няма какво да се чудиш-поръчай, а като дойдат при куриера ще решиш. А относно абсурдното- ти си клиент, на тях това няма да им струва нищо, разноските ще са си за твоя сметка.Успех!
                            Play Golf ,but not drive golf!!!
                            Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
                            C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

Тия гуми са стар модел- съвсем вероятно е да са 2002-ра . Някои търговци нямат срам и продават всякакви боклуци като нови. За 10-11 години търкаляне и мачкане по складове едва ли стават за нещо гумите, може и да са толкова криви че да не могат да се карат.
                              Фиат Крома 1.9 16v+
                              Фиат Браво 1.6 16v
                              Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Working...
                              X