Абе де да знам но откакто сложих две нови зимни Lassa ми се струва, че са много зле на мокро. Или Пунтото го прие като тунинг и качи 100 коня плюс или... На 3-та въртя гуми, като я настъпя (не се бъзикам). По светофарите на павета като правя ляв е немам думи - не мога да се изнеса. Нещо на мокро не зацепват. И при рязко спиране като, че ли приплъзват повече от летните ми.
От вчера имам 4 бр. Vredestein-Snowtrac 175/70/14, но стоят монтирани на резервните джанти в мазето. На вън е 12*С. Карам още с летния Kleber Dynaxer HP2.
FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
От 3 г. съм възхитен от maloya - зимни креста и летни хроно - особено от зимните съм впечатлен, а ги сравнявам с нокиан и мишелин и смея да твърдя, че малоята не отстъпва като качество, а е на значително по-изгодна цена 165/65/14 - 80лв/бр. На служебната сиера гумите са вредерщайн кватрак 2, вече четвърта година ги караме, като колата се товари нон-стоп до откат, само едната предна направи жабка, но така я караме без проблеми. Въобще не са по-шумни през лятото, само дето ги взехме 185/65/13 по 120лв. от гуми център "Европа".
Hola!Имам следния въпрос ако някой случайно знае: имам 4 зимни гуми 165/65/14 втори сезон от старата кола (Пежо 106) и ми се иска зимата да ги сложа на Бравото (1.6, 1997 г.) обаче не знам дали ще стане, в момента карам с 185/60/14. Ако някой знае моля да сподели.10x
Лятото Continental EcoContact CP 185/60/15Зимата: Michelin Pilot Alpin 185/55/15 DOT 4000 (няма грешка!) и имат още 5-6мм грайфер
DOT 4000 ли?Олеле тези гуми сняг и проход виждали ли са скоро?Колкото и да са пазени дори в буркани да са вакумирани за летния период ме съмнява ,че каучука в тях вече е история.
Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
миналата зима изкарах с летни гуми и несъм закъсвал никаде.предни (maxsis) задни (мишелинки). няма значение каква е гумата важно е да е нова според мен.незнам за вас
Лятото изкарах със Спортива 195/55/15 4бр. очаровам съм от тези гуми , жена ми има няколко остри качвания на бордюр и благодарение на добре проектирания ръб който пази джантата е здрава.Аз пък обичам да изпитвам коли в завой при бързо управление , естествено в рамките на разумното :D и съм доволен от представянето им в завой Торнадо често пътува по нашия край и ще му кажа за една отсечка която се казва Стражата преди разклона за Калофер посока Казанлък та точно там няма завой който да ме накара да падна под 75км./ч. освен последния преди разклона. Като се има в предвид че Мареа-та има тежка задница това го дължи най вече на добри те гуми с ДОТ 0408.За летните толкова.Зимните са ми Клебер Крист ъп 195/55/15 4бр. Нямам кой знае какви наблюдения от работата им на сняг защото миналата зима нямаше много сняг купих ги декември 2007 и са на не повече от 4000км. Надявам се тази година да има сняг зада видя качествата им :D На зимните нямам снимка на ДОТ-та
Коментар