Здравейте колеги , ще сменям свещите на Стилото 1.6 бензин, че откакто съм го купил не съм ги сменял, тогава колата беше на 92хил. км, сега е на близо 130 хил. с марка Бош по книжка ги дават Bosh FQR8LEU2, се води точно модела на свещите!Също ще сменя и въздушния филтър , него от първото ми обслужване на 92 хил и близо 4 години не съм го сменял, него мисля с марка МАНН да бъде! Как мислите добре ли ще е като краен резултат, или ще набутам излишни пари за уж по скъпи и качествени части??
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Свещи - стило 1.6
Collapse
X
-
Няма да сбъркаш като и купиш свещите които са ти по книжка.За филтъра според мен няма значение какъв ще е.Ти определено доста време не си го сменял.Хубаво е филтъра да се сменя с маслото,а свещите на около 20-25 хиляди.Ако и кабелите не си сменял може и тях да смениш,най-вероятно са пробили.Fiat Tipo
Corsa b комби !
-
Re: Свещи - стило 1.6
milenskia написа:Здравейте колеги , ще сменям свещите на Стилото 1.6 бензин, че откакто съм го купил не съм ги сменял, тогава колата беше на 92хил. км, сега е на близо 130 хил. с марка Бош по книжка ги дават Bosh FQR8LEU2, се води точно модела на свещите!Също ще сменя и въздушния филтър , него от първото ми обслужване на 92 хил и близо 4 години не съм го сменял, него мисля с марка МАНН да бъде! Как мислите добре ли ще е като краен резултат, или ще набутам излишни пари за уж по скъпи и качествени части??ex. Fiat Marea 1.6 16V
ex. Lancia Dedra SW 2.0 16V
Lancia Kappa 2.0 VIS
Коментар
-
Моето беше със свещи NGK BKR5EZ. Сложих Шампион OE 016RC 10YCC по 2,60 лв. бройката. Възд. филтър също на Шампиот 14, 65 лева. Минал съм около 2 000 км. вече и . . . мотора си работи добре. И моят съвет е да сменяш филтъра по често. Също и поленовият.Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
Коментар
-
Здравей.Имам Стило 1.6 бензин при обслужването преди половин година му сложих свещи Бош ,и за 6000км започна да ми прекъсва леко , преди 2 седмици ги смених с NGK BKR5EZ и проблемите изчезнаха.Може и да си въобразявам но имам чувството че двигателя работи по-добре сега.Fiat Tipo 1.4ie 1993 EX
Fiat Stilo 1.6 16V 2003
Коментар
-
Re: Свещи - стило 1.6
milenskia написа:Здравейте колеги , ще сменям свещите на Стилото 1.6 бензин, че откакто съм го купил не съм ги сменял, тогава колата беше на 92хил. км, сега е на близо 130 хил. с марка Бош по книжка ги дават Bosh FQR8LEU2, се води точно модела на свещите!Също ще сменя и въздушния филтър , него от първото ми обслужване на 92 хил и близо 4 години не съм го сменял, него мисля с марка МАНН да бъде! Как мислите добре ли ще е като краен резултат, или ще набутам излишни пари за уж по скъпи и качествени части??Fiat Punto 1.1,55hp,1996г.
Opel Meriva 1.6 i 16V (101 Hp) AT 2005г.
ex.Fiat Stilo 1.6''16V''103hp,2003г.
ex.Alfa Romeo 156,1.8"16V"144hp,2000г.
ex.Fiat Brava 1.9,JTD,105hp,1999г.
Коментар
-
lumitimi написа:аз пък карам с Денсо Иридиум вече над 85 000 км. и нямам ядове.мисля да ги сменя като направя 100 000.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Atanas71 написа:lumitimi написа:аз пък карам с Денсо Иридиум вече над 85 000 км. и нямам ядове.мисля да ги сменя като направя 100 000.FIAT STILO 1.6 16V 3 врати
Коментар
-
Смених нещата аз, свещите Бош пише произведени в Германия, старите ми бяха НЖК с които взех колата, пише Фиат на старите, с новите и с новия въздушен филтър ми падна градско разхода с близо литър на 100км по борд табло, и колата върви като пушка, има повече мощ в ниските обороти от 2000 до 2500 оборота. Доволен съм, а и с новата биалетка утихна всичко по окачването , като нова е ~!!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар