Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво масло е по добре за Фиат браво ХГТ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какво масло е по добре за Фиат браво ХГТ

Здравеите колеги питането ми е относно маслото защото скоро трябва да го сменям и незнам кьм каква гьстота да се насоча и каква марка сега сьм сьс Castrol 5w30 full synthetic понеже вьв един сервиз ми го препорьчаха ъш да ми промиело двигатела но с това масло колата стана по щумна моляви ако имате някви наблодения кьм този мотор с какво масло би работил по добре моля помогнете

Здравей. Кажи на какви километри е колата и дали гори масло?
    Fiat Tipo
    Corsa b комби !

Коментар

От около година ползвам продуктите на мотул и за момента нямам забележки. На жената на колата сипах 5W40, но колата е след основен ремонт, в момента е на близо 7000км и нивото не е мръднало. На фиатката мисля да сипа пак на мотул, но след като мина още 1000км, че разработвам в момента Според каталога на мотул, това е твойто масло 8100 X-cess 5W-40 http://ew5.earlweb.com/recommendatio...age=7&brand=45, но както е писал по нагоре колегата кажи как е мотора и дали пипа маслото, защото ако са заминали гумичките или да не дава господ сегментите, каквото и масло да сипеш няма да се оправят нещата
      punto HGT

Коментар

еми колата е на 144 хиляди километра но чесно казано за 7 хиляди километра сьм долял 1 литьр масло и незнам дали е от рядкото масло или е някаде другаде проблема

Коментар

Пробвай с по гъсто масло да видиш как ще е положението и ако пак харчи по толко колкото си написал може да пробваш първо със смяна на гумички, защото за 7000км 1л. масло ми се струва малко завишен разход и може да се разминеш само с гумички. Пробвай с 5W40 или ако имаш възможност нещо от сорта на 5W50 или 10W60, все пак идва лято.
          punto HGT

Коментар

ем аз мислех за 10W40 но незнам каква да е марката ти защо предлагаш 5W50 или 10W60 това не са ли по тьнки масла

Коментар

Първо 10W40 e полусинтетика, това с което си карал до сега е пълна синтетика, поне така се води, аз лично не бих минал на полусинтетика.10W60 е по гъсто от 10W40, лично проверено, отделно втория индекс е по добре да е по висок, защото както казах идва лято, в големите жеги за да не ти става на водичка маслото и да не се притесняваш да си настъпваш колата по добре да е по висок втория индекс 50 или 60, ако пък искаш по гъсто масло хората продават и 15W50, 20W60 Единствената препоръка е просто като взимаш масло гледай да има одобрение и от фиат, макар че специално мотул покрива почти всички изисквания за наще каляски
              punto HGT

Коментар

Не се вкарвай във филми. Ползвай полусинтетика 10W-40 или ако я караш продължително на високи обороти синтетично 5W-40. Литър доливане на 7 хиляди не е проблем.
                The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

ами чесно казано я настьпвам често понеже звука 2-литровия мотор е много готинта мисьлта ми е ако смятате че 10W60 е по добре дори и да е по скьпо не е проблем просто искам сьвет кое е наи добре според вас за да знам какво да си закупя защото по каталог гледах че препорьчват точно за тос мотор2 индекса 5w30 и 10W40 и за това споменах точно втория индекс

Коментар

Working...
                  X