Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

проблем с размера на гумите

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

проблем с размера на гумите

Колеги, става въпрос за Фиат Скудо, който по принцип трябва да бъде с гуми 195/70/14. Проблемът е че читави гуми втора употреба от този размер се намира много трудно, а за нови не винаги имам възможност. На няколко пъти са ме съветвали да ги заменя с 195/65/15. По-големите джанти компенсирали височината на гумата. Въпросът е от каква кола джанти трябва да търся?

Не знам данни за Скудо, но ако разгледаш внимателно джантата, трябва да забележиш някои числа, които ще те насочат. Например- 4х98 - където 4 е броя на дупките, а 98 е диаметърът на окръжността, свързваща центровете на тези отвори. - ЕТ 37 - това число показва с колко равнината, на която ляга джантата е изнесена навън спрямо средта на джантата- има значение и диаметърът на отвора в средата на джантата. Като видиш тези числа, ще ти е по-лесно в търсенето. Виж също важните теми, има описание на размерите на джантите. Най-общо - като търсиш джанти за Фиат - можеш да ползваш такива и от Алфа и Ланча, но това е много наизуст казано.

Коментар

Фиат Купе , Фиат Мереа ... Те излизат с 15ки Но само напомпаните модлеи с яки мотори.
      >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Въпросното Скудо мисля е с 5 болта, трябват ти джанти от Пежо Експерт , Ситроен Jumpy , те повечето са с 15 цола колела.
        Фиат Крома 1.9 16v+
        Фиат Браво 1.6 16v
        Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Не си писал коя година е Скудо-то.Fiat-Scudo-Mk1 - `95г. - `07г. Междуболтово разстояние - 5х98Централен отвор - 58,1ммОфсет или ЕТ - от 20 до 30Има и всички размери на гумите, в зависимост от джантите.Fiat-Scudo-Mk2 - ако е след `07г.Успех!

Коментар

Колега =Rudi=, Чест и почитания.Така се прави. Цък. Цък. Който може, го знае и може! Благодаря. Слагам си отметка.
            Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
            Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
            Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX

Коментар

Working...
            X