Здравейте,колеги!Въпросът ми е защо в аутодата препоръчителното масло е с вискозитет 75W90 GL-5,а в оригиналната книжка на колата се препоръчва TUTELA ZC 75 sinth GL-4?При проверка в AXM AUTO въпросната TUTELA е с вискозитет 75W80 и отговаря на стандарт GL-5.Кое е правилното масло?Не е ли опасно масло отговарящо на GL-5 да се налее в кутия проектирана за GL-4?Грешен раздел -> ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Каквво масло за скоростна кутия на Марея 1.8
Collapse
X
-
GL 5 е за хипоидни предавки, които във фиата ги няма. Въпреки това може да се ползва и то ва масло. GL 4 е за цилиндрични предавки, както е фиата.Теоретично погледнато зъбните предавки се износват по-малко при по-гъсти масла, докато синхронизаторите обратното. Маслото е компромис между двете изисквания.Аз слагам GL 4от тази гледна точка, защото така и така нямам хипоидна предавка.В момента съм с Тексако 75/90 синтетика - от 5 години и 80 000 км. Може да го сменя в скоро време.Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
-
Re: Каквво масло за скоростна кутия на Марея 1.8
klima написа:Здравейте,колеги!Въпросът ми е защо в аутодата препоръчителното масло е с вискозитет 75W90 GL-5,а в оригиналната книжка на колата се препоръчва TUTELA ZC 75 sinth GL-4?При проверка в AXM AUTO въпросната TUTELA е с вискозитет 75W80 и отговаря на стандарт GL-5.Кое е правилното масло?Не е ли опасно масло отговарящо на GL-5 да се налее в кутия проектирана за GL-4?Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар