Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как изчислявате "доволството" от едно масло?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Разбираш, че маслото ти е добро след като изминеш 10 000 км и двигателя не е блокирал Аз си имам едно убеждение, че всичките масла са еднакви и само етикетчета им лепят различни.
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

M5kov написа:
      Аз си имам едно убеждение, че всичките масла са еднакви и само етикетчета им лепят различни.
      Имаше тука преди време, едно типо с блокирал двигател, с масло от "Лидл" Yellow_Flash_Colorz_PDT_48 .
      00' Bravo 105 JTD

Коментар

nikolce написа:
        Имаше тука преди време, едно типо с блокирал двигател, с масло от "Лидл" Yellow_Flash_Colorz_PDT_48 .
        Не мисля ,че има как да стане това дори да не сменяш маслото дори 50000 км.Имало е друг проблем.
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

писал съм го вече, ама старшията нещо е яхнал метлата, та нема начин - ще се обясняваме:като я взех, във вантотрейд ми сипаха тутела 5в40 и 8000 км не го пипна. доволен бях (от колата). при първа смяна в кварталния сервиз ми наляха някво хубаво, ама 15в40. разтракаха се клапаните и почна да го гори като ламя-долях 2 литра. не бях доволен от маслото (щото колата вече си я знаех). след 5000 км сложих тутела 10в40 от тия под цариградско - същата работа. не бях доволен от маслото. смених го (пак оттам) с уж същото, като най-първото (тутела 5в40) - никаква промяна. не бях доволен. върнах се на тутела 10в40. не бях доволен 2х8000 км. писна ми да ползвам "препоръчани" масла, отидох и си взех репсол 10в40 от емк33. двигателят прогресивно утихваше и сега е почти както когато я взех. вече доливам по около 800 гр. за 8000 км. доволен съм от това масло вече 13000 и кусур км.е, те така разбирам от кое масло (а и от кой търговец) съм доволен.
          браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

BO написа:
            muns61 написа:
            Добра представа за маслото имаш след 10 мин на магистралата със 150 км/ч и ако имаш прибори за температура и налягане на маслото.
            Сега ако кажеш какъв процент от колите в този форум могат да определят маслото по тези два параметъра, ще бъде добре. Предложението е хубаво, ама е неприложимо в масовата практика.
            Хич не ми дреме за масовата практика, казвам как МОЖЕ да се добие представа за някои параметри.
            Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

nikolce написа:
              Подсети ме да си проверя нивото на маслото, че онзи капкомер почна да премигва, преди седмица.... Относно това доволен или не, откакто колата е в мен, карал съм и с 10В, и 5В, разлика не намирам. И с двете масла съм палил на яко студ, разлика не намирам
              Не намираш разлика, но не става ясно дали си много доволен от двата вида масло, или не? За капкомера - и моят мигаше на 7000 като наливах Селения ТД 10/40. После мигаше с Yacco VX-600 5/40, на същите километри. Изобщо не съм бил доволен от тези масла, щом им е намалявало нивото толкова много. После налях Кастрол Едж ТД 5/40. Много съм доволен от него, защото капкомерът не мигаше цели 10 000. Но смятам, че е заради това, че си оправих теча от капака на клапаните, а не от маслото. ================================================== ============================
              slonikon написа:
              писал съм го вече, ама старшията нещо е яхнал метлата, та нема начин - ще се обясняваме:като я взех, във вантотрейд ми сипаха тутела 5в40 и 8000 км не го пипна. доволен бях (от колата). при първа смяна в кварталния сервиз ми наляха някво хубаво, ама 15в40. разтракаха се клапаните и почна да го гори като ламя-долях 2 литра. не бях доволен от маслото (щото колата вече си я знаех). след 5000 км сложих тутела 10в40 от тия под цариградско - същата работа. не бях доволен от маслото. смених го (пак оттам) с уж същото, като най-първото (тутела 5в40) - никаква промяна. не бях доволен. върнах се на тутела 10в40. не бях доволен 2х8000 км. писна ми да ползвам "препоръчани" масла, отидох и си взех репсол 10в40 от емк33. двигателят прогресивно утихваше и сега е почти както когато я взех. вече доливам по около 800 гр. за 8000 км. доволен съм от това масло вече 13000 и кусур км.е, те така разбирам от кое масло (а и от кой търговец) съм доволен.
              Ето един истински сериозен отговор, какъвто имах нужда да прочета. Особено смените с Тутела-та - веднъж си много доволен, а после си недоволен от едно и също. Значи аз съм много, много, ама много доволен от всички масла, които съм сипвал, защото никога не съм доливал и клапаните ми не тракат. Дори да тракат, не ги чувам от тоя двигател . За мен темата е приключена, благодаря ви за мненията. Тея думи наистина са магически. Тази вечер ходих да пия една бира, обикновено пия Пиринско, че за моя вкус е една от най-хубавите бири. Един приятел стои и се чуди и си говори под носа "Абе ква бира да пия бе...". Аз някак по инерция изстрелях "Вземи си Пиринско бе, много съм доволен!" Ха познайте каква бира пи човекът? Магически думи, вервайте ми!

Коментар

ogi28b написа:
                nikolce написа:
                Подсети ме да си проверя нивото на маслото, че онзи капкомер почна да премигва, преди седмица.... Относно това доволен или не, откакто колата е в мен, карал съм и с 10В, и 5В, разлика не намирам. И с двете масла съм палил на яко студ, разлика не намирам
                Не намираш разлика, но не става ясно дали си много доволен от двата вида масло, или не? За капкомера - и моят мигаше на 7000 като наливах Селения ТД 10/40. После мигаше с Yacco VX-600 5/40, на същите километри. Изобщо не съм бил доволен от тези масла, щом им е намалявало нивото толкова много. После налях Кастрол Едж ТД 5/40. Много съм доволен от него, защото капкомерът не мигаше цели 10 000. Но смятам, че е заради това, че си оправих теча от капака на клапаните, а не от маслото.
                Вярвай ми заради това е (подчертаното) . При мен капе някъде около вакуум помпата, скоростната кутия ми е цялата в масло, и от няколко месеца забелязвам, че прави петно колкото левче. И ето го резултата, капкомера мига че маслото е намаляло.Не мога да кажа дали съм доволен или не защото не съм усетил никаква разлика между маслата. Със сигурност двигателя се чувства по-добре с кастрола, и сигурно е по-доволен, така че следва и аз да съм доволен, ... Ъъъъ , доволен съм тогава
                00' Bravo 105 JTD

Коментар

Доволен съм от лакърдиите по автофорумите, добра гарнитура към сутрешното кафе!
                  Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

и аз така. бих добавил, че докато "не бях доволен" съм доливал по 3-4 литра от смяна до смяна, но лампичката никога не ми е мигала.че е "едно и също" маслото хич не съм убеден, защото останалите бяха купени от друго място - написал съм го. може и минералното така да е прецакало нещата, че тутелата просто вече да не върши работа, но за мой срам ме домързя да отида до вантотрейд и да си купя пак от тях, че да съм сигурен. Пожелавам на всички колеги да си нямат хабер какво е да си доволен от точно определено масло!
                    браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

nikolce написа:
                      Не мога да кажа дали съм доволен или не защото не съм усетил никаква разлика между маслата.
                      Значи нищо не разбираш от масло. Хората
                      nikolce написа:
                      Със сигурност двигателя се чувства по-добре с кастрола, и сигурно е по-доволен, така че следва и аз да съм доволен, ... Ъъъъ , доволен съм тогава
                      Ама той ли ти го каза?
                      slonikon написа:
                      ... но лампичката никога не ми е мигала.
                      Ти нямаш капкомер като нас. На теб ти мига друга лампа (ако мига). Тази за която говориш - и на нас не ни мига.

Коментар

ogi28b написа:
                        Значи аз съм много, много, ама много доволен от всички масла, които съм сипвал, защото никога не съм доливал и клапаните ми не тракат. Дори да тракат, не ги чувам от тоя двигател .
                        няма и да ти тракат клапаните защото не са с хидравлични повдигачи
                        Bravo 1.9d 97г

Коментар

Задоволството от "едно" масло се състои в това че карам автомобил купен на старо на незнам си колко километра. Това че аз съм изминал с него почити 150к километра с една и съща марка масло и двигателя все още е в добра кондиция , за мен говори че маслото което ползвам е добро. Друг е въпроса че някой колеги правят наистина "странни изказвания" много доволен.....немаш грижи.......много добро масло... и подобни , все едно го мажат на филия и го опитват като Бойко навремето с филията мас
                          Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Working...
                          X