Разбираш, че маслото ти е добро след като изминеш 10 000 км и двигателя не е блокирал Аз си имам едно убеждение, че всичките масла са еднакви и само етикетчета им лепят различни.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как изчислявате "доволството" от едно масло?
Collapse
X
-
nikolce написа:Имаше тука преди време, едно типо с блокирал двигател, с масло от "Лидл" Yellow_Flash_Colorz_PDT_48 .Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
писал съм го вече, ама старшията нещо е яхнал метлата, та нема начин - ще се обясняваме:като я взех, във вантотрейд ми сипаха тутела 5в40 и 8000 км не го пипна. доволен бях (от колата). при първа смяна в кварталния сервиз ми наляха някво хубаво, ама 15в40. разтракаха се клапаните и почна да го гори като ламя-долях 2 литра. не бях доволен от маслото (щото колата вече си я знаех). след 5000 км сложих тутела 10в40 от тия под цариградско - същата работа. не бях доволен от маслото. смених го (пак оттам) с уж същото, като най-първото (тутела 5в40) - никаква промяна. не бях доволен. върнах се на тутела 10в40. не бях доволен 2х8000 км. писна ми да ползвам "препоръчани" масла, отидох и си взех репсол 10в40 от емк33. двигателят прогресивно утихваше и сега е почти както когато я взех. вече доливам по около 800 гр. за 8000 км. доволен съм от това масло вече 13000 и кусур км.е, те така разбирам от кое масло (а и от кой търговец) съм доволен.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
BO написа:muns61 написа:Добра представа за маслото имаш след 10 мин на магистралата със 150 км/ч и ако имаш прибори за температура и налягане на маслото.Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
-
nikolce написа:Подсети ме да си проверя нивото на маслото, че онзи капкомер почна да премигва, преди седмица.... Относно това доволен или не, откакто колата е в мен, карал съм и с 10В, и 5В, разлика не намирам. И с двете масла съм палил на яко студ, разлика не намирамslonikon написа:писал съм го вече, ама старшията нещо е яхнал метлата, та нема начин - ще се обясняваме:като я взех, във вантотрейд ми сипаха тутела 5в40 и 8000 км не го пипна. доволен бях (от колата). при първа смяна в кварталния сервиз ми наляха някво хубаво, ама 15в40. разтракаха се клапаните и почна да го гори като ламя-долях 2 литра. не бях доволен от маслото (щото колата вече си я знаех). след 5000 км сложих тутела 10в40 от тия под цариградско - същата работа. не бях доволен от маслото. смених го (пак оттам) с уж същото, като най-първото (тутела 5в40) - никаква промяна. не бях доволен. върнах се на тутела 10в40. не бях доволен 2х8000 км. писна ми да ползвам "препоръчани" масла, отидох и си взех репсол 10в40 от емк33. двигателят прогресивно утихваше и сега е почти както когато я взех. вече доливам по около 800 гр. за 8000 км. доволен съм от това масло вече 13000 и кусур км.е, те така разбирам от кое масло (а и от кой търговец) съм доволен.
Коментар
-
ogi28b написа:nikolce написа:Подсети ме да си проверя нивото на маслото, че онзи капкомер почна да премигва, преди седмица.... Относно това доволен или не, откакто колата е в мен, карал съм и с 10В, и 5В, разлика не намирам. И с двете масла съм палил на яко студ, разлика не намирам
Коментар
-
и аз така. бих добавил, че докато "не бях доволен" съм доливал по 3-4 литра от смяна до смяна, но лампичката никога не ми е мигала.че е "едно и също" маслото хич не съм убеден, защото останалите бяха купени от друго място - написал съм го. може и минералното така да е прецакало нещата, че тутелата просто вече да не върши работа, но за мой срам ме домързя да отида до вантотрейд и да си купя пак от тях, че да съм сигурен. Пожелавам на всички колеги да си нямат хабер какво е да си доволен от точно определено масло!браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
nikolce написа:Не мога да кажа дали съм доволен или не защото не съм усетил никаква разлика между маслата.nikolce написа:Със сигурност двигателя се чувства по-добре с кастрола, и сигурно е по-доволен, така че следва и аз да съм доволен, ... Ъъъъ , доволен съм тогаваslonikon написа:... но лампичката никога не ми е мигала.
Коментар
-
Задоволството от "едно" масло се състои в това че карам автомобил купен на старо на незнам си колко километра. Това че аз съм изминал с него почити 150к километра с една и съща марка масло и двигателя все още е в добра кондиция , за мен говори че маслото което ползвам е добро. Друг е въпроса че някой колеги правят наистина "странни изказвания" много доволен.....немаш грижи.......много добро масло... и подобни , все едно го мажат на филия и го опитват като Бойко навремето с филията масФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар