Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвет относно масло.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Съвет относно масло.

Здравейте колеги, става въпрос за Типо 1.4 бензин карбуратор .. 91-ва.В момента го карам със 15в-40 от кауфланд за 30 лева - общо 5 литра к-класик - тази тяхната си марка на кауфланд, побра 3.5л приблизително.Какво бихте ме посъветвали, понеже имат за около 40 лева 10в-40, пак същата им марка к-класик, пак е 5 литра тубата. По-добре ли е да сложа полу синтетика или да си сипя пак минерално. А също така мога ли да си изсипя тези 1,5л, които ми останаха и да си долея още 2 литра 10в-40. Идеята ми е евтино, евтино, ама се пак са си пари... Да не го хвърлям ей така на вятъра маслото.
    Fiat Bravo 2 1,9 MultiJet 120 < Fiat Punto MK2 1,9 JTD 80 < Fiat Tipo 91, 1.4 карбуратор

Нищо не може да замени доверието и уважението, а алчността е пагубна.

маслата се смесват:минерално с минерално(15/40),полусинтетика с полусинтетика(10/40) въпреки че и този вид смесване не е препоръчителен,купуваш си пак 15/40 от същата марка-само по този начин може да си използваш старото масло(зависи на колко време е от както си отворил тубата)
    Bravo 1.9d 97г

Коментар

Ами карам го приблизително от края на лятото 2012... Тогата отворих и маслото.
      Fiat Bravo 2 1,9 MultiJet 120 < Fiat Punto MK2 1,9 JTD 80 < Fiat Tipo 91, 1.4 карбуратор

Нищо не може да замени доверието и уважението, а алчността е пагубна.

Коментар

Карай с 15/40 по добре е за тоя двигател.
        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Working...
        X