nsn написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
5w40 на Брава 1,6- мнения.
Collapse
X
-
-
За 1-2 дни бая се е разгорещила темата, в крайна сметка аз съм се насочил към тотал кварц, коолегата правилно е разбрал , че търся "бюджетно" масло, мисля да взема 5 литра, имам 1,5 литра друго масло- Еурол 5в40, на ситроена 3 литра и 3,5 литра от чорба (смес) във фиата.Тотал кварц го намирам в един "продавалник" за 46 лева за 5 литра , разбира се без доставка.Play Golf ,but not drive golf!!!
Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium
Коментар
-
колеги, ама май сте много далече от темата, човека искаше мнения за маслото, а не кое по-тънко или скъпо. Аз мисля, че по-добре да караш с 10/40 Мобил(истински) отколкото с 0/40 Игол например или нещо друго нискобюджетно. Да не говорим за марката Кауфланд и други хипермаркети. Оги, ти си за 0/40 защото.....? Аз лично бих предпочел да карам с 10/40, нищо , че не е толкова модерно.Tipo sedicivalvole 16vt
Коментар
-
Идеята ми е да спестя пари от 1 туба масло един вид. В С4 е налято ето това масло:http://www.eurol.com/en/37-products/784-eurol-turbo-di-5w-40.html(моля модераторите да не трият линка, не е реклама, давам го за справка),като маслото не беше евтино, около 80 лева тубата. От това масло имам останали 1,5 литра. Тотал кварц 9000 5в40 го намирам на цена 5 литра за под 60лева с доставката.На фиата ще се налее следната чорба : 1,5 литра Еурол+2 литра тотал кварц. Останалите 3 литра ще отидат в Ситроена. Надявам се няма да го бърка макарона, така или иначе вискозитета на тези 2 масла е по-добър от 10в40 макар и еднородно.Моля за мнения!Play Golf ,but not drive golf!!!
Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium
Коментар
-
Това е вярно в общи линии... без да се изпада в крайности. Казвал съм го и пак го казвам - това е най-здравият бензинов двигател от всички вграждани в Браво/а и Мареа 1995-2000г. Може електрониката да не е най-добрата, има проблеми с дюзите, а по-новият особенно с адаптацията и други слабости, но двигателят е чук.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар