Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

5w40 на Брава 1,6- мнения.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

nsn написа:
    колега аз ли бъркам или разликата между мобил 0/40-86лв и тотал 10/40-32лв е точно 54лв
    Ами добре. Какво искаш да кажеш, не разбирам? Някъде казал ли съм, че разликата между 86 и 32 не е 54? Май ми прочете поста по изгоден за теб начин Ако проследиш внимателно горния ми пост, ще видиш, че съм предложил две масла, които са 10/40 - по-евтино и по-скъпо, и срещу тях - давам две масла 0/40 - пак едното по-евтино и едното по-скъпо (най-скъпо от 5 марки, които погледнах ). После правя сравнение между двете масла 10/40 и 0/40 при смяна с по-евтиния вариант, както и същото сравнение на 10/40 и 0/40, но с по-скъпите масла. Ако ти си погледнал евтиното 10/40 и скъпото 0/40, и виждаш разликата 54, която за 11 смени ти е 594 лева, то аз ще направя обратното - ще сравня скъпото 10/40 с евтиното 0/40 и ще ти кажа, че разликата е 8 лева, в полза на по-скъпото масло. Т.е. ще спечеля 8 лева за 110 000 км, ако сменям с по-скъпото масло, защото печалбата ще е от удължения интервал. Както казах и по-горе - предимството за двигателя през зимата при старт с 0/40 вместо с 10/40 е неоценима. Ти не си имал проблеми при старт на -18. Аз също не съм имал при старт на -21 с 10/40, ама виждал ли си го на какво прилича при тая температура? Предполагам, че да. Понеже и аз съм го виждал - предпочитам да сложа 0/40 или в най-лошия случай 5/40. 10/40 - никога повече няма да сложа, освен ако не ми го дават безплатно, и ще го сменям на всеки 5’000 км. Пак казвам, от твоята гледна точка си прав. От моята - аз също съм прав. Всеки е прав за себе си.

Коментар

За 1-2 дни бая се е разгорещила темата, в крайна сметка аз съм се насочил към тотал кварц, коолегата правилно е разбрал , че търся "бюджетно" масло, мисля да взема 5 литра, имам 1,5 литра друго масло- Еурол 5в40, на ситроена 3 литра и 3,5 литра от чорба (смес) във фиата.Тотал кварц го намирам в един "продавалник" за 46 лева за 5 литра , разбира се без доставка.
      Play Golf ,but not drive golf!!!
      Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
      C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

колеги, ама май сте много далече от темата, човека искаше мнения за маслото, а не кое по-тънко или скъпо. Аз мисля, че по-добре да караш с 10/40 Мобил(истински) отколкото с 0/40 Игол например или нещо друго нискобюджетно. Да не говорим за марката Кауфланд и други хипермаркети. Оги, ти си за 0/40 защото.....? Аз лично бих предпочел да карам с 10/40, нищо , че не е толкова модерно.
        Tipo sedicivalvole 16vt

Коментар

Идеята ми е да спестя пари от 1 туба масло един вид. В С4 е налято ето това масло:http://www.eurol.com/en/37-products/784-eurol-turbo-di-5w-40.html(моля модераторите да не трият линка, не е реклама, давам го за справка),като маслото не беше евтино, около 80 лева тубата. От това масло имам останали 1,5 литра. Тотал кварц 9000 5в40 го намирам на цена 5 литра за под 60лева с доставката.На фиата ще се налее следната чорба : 1,5 литра Еурол+2 литра тотал кварц. Останалите 3 литра ще отидат в Ситроена. Надявам се няма да го бърка макарона, така или иначе вискозитета на тези 2 масла е по-добър от 10в40 макар и еднородно.Моля за мнения!
          Play Golf ,but not drive golf!!!
          Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
          C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

В такъв случай пак си купи въпросният Еурол. Няма проблеми да се смесват различни масла, но по-добре да не се прави.
            The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
            Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
            Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

я малко ерес по темата. един колега безпроблемно кара неговата брава 1,6 ’98 с минерално 15в40 вече 6-та година. аз си мисля, че на тоя двигател каквото и да му налееш - ще му понесе.
              браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Това е вярно в общи линии... без да се изпада в крайности. Казвал съм го и пак го казвам - това е най-здравият бензинов двигател от всички вграждани в Браво/а и Мареа 1995-2000г. Може електрониката да не е най-добрата, има проблеми с дюзите, а по-новият особенно с адаптацията и други слабости, но двигателят е чук.
                The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Единственото полезно нещо е коментара на nsn - всичко друго са празни приказки !

Коментар

Working...
                  X